Kedves barátaim!

Kissé elhanyagoltam ezt az oldalt az utóbbi időkben, mert egyszerűen képtelen voltam utólérni magam.

A helyzet még most is ez, de próbálom rendezni a sorokat. Sok ember segít nekem, és ezért nagyon hálás vagyok! Csak remélni merem, hogy segítségük számukra is "megtérül", hogy úgy mondjam.


Na de akkor vágjunk is bele a közepébe! Arra gondoltam, hogy leírom, hogy nagyjából mi a helyzet, ami persze valószínűleg teljesen máshogy lesz a valóságban, de mégis legalább sejteni lehet belőle, hogy mire számíthat az ember.

Hála Istennek egy kiváló embert ismerhettem meg Görbe Roland személyében, akit a gondviselés, hogy úgy mondjam ide sodort a zenekarunkhoz. Ő szervezi már a tavaszi turnét is, hónapok óta sok munkája fekszik benne és nagyon meg vagyok elégedve vele. Szóval ha bárkinek bármilyen fellépéssel kapcsolatos kérdése, ötlete, akármilye van - akkor kattintson itt oldalt a kapcsolat menüpontra és ott találja Roland elérhetőségét! Forduljatok hozzá bizalommal!

Rögtön az elején megjegyezném, hogy a remixelni vágyó zenész olvasók remélem örömére már szinte - kis túlzással - a teljes eddigi életművem akapella változatai megtalálhatóak a letöltések menüpontban, ahol nem csak akapellákat, hanem más dolgokat is találhattok. Néhányan talán még nem tudják, de most megtudják, hogy a korábbi lemezeket, melyek más úton már nem érhetőek el - a magyarfoldre.hu oldalról lehet egy-egy SMS fejében beszerezni! Köszönöm mindenkinek aki ezt az utat választja!

...és ha már a Magyar Földre Mozgalomnál tartunk... akkor jöjjön a két legfontosabb információ! Az első, hogy idén is lesz táborunk, nem is akármilyen! Idén lesz az V. Magyar Földre Tábor, amely érzésem szerint egy egészen különleges esemény lesz. Ennek a facebook adatlapját itt találjátok: V. Magyar Földre Tábor

A másik pedig az első Magyar Földre Válogatás album, amelyen majdnem két tucat dal található a "mieinktől", hogy úgy mondjam. Persze nem leválasztani óhatjuk magunkat a társadalomról, és nem is megosztani szeretnénk, az amúgy is szinte tökéletesen megosztott emberiséget, csupán annyiról van szó, hogy mi "így" látjuk a dolgokat és még ezen belül is igen nagy a "színesség", ha mondhatom így. És azt hiszem, hogy ez így a jó. Jöjjön is egy kis ízelítő a lemezről, a teljes anyagot pedig megtaláljátok a magyarfoldre.hu oldalon!

Közben ahogy nézem a fankadeli.hu főoldalát, valóban elég rendesen le voltam, illetve vagyok maradva a híradással. Persze a legtöbben gondolom a hivatalos facebook oldalról értesülnek a történésekről, de ígérem, hogy a jövőben ide is jobban figyelek, főleg, hogy hamarosan ez az oldal is frissítve lesz, és "még szebb", "még jobb" lesz.

Így maradhatott ki eddig a főoldalról többek közt Kowalskyval első közös klipünk, valamint egy új szóló klip is amely az Át a kéményen című dalból készült. Ettől függetlenül a hivatalos youtube oldalt ha úgy gondoljátok tartsátok szemmel, mert mindig felkerül ez-az, egy interjú, vagy egy remix amely talán érdemes arra, hogy megtekintsétek, de természetesen semmi erőszak! Következzen gyorsan ez a két klip!

Ezek után talán egy frappáns kérdés, hogy "én" hogyan is vagyok!? Erre viszont magam sem tudom a választ. Azt hiszem, hiszen ez is valószínűleg csak egy tiszavirág életű illúzió -, hogy nagyon fáradt vagyok. Az elmúlt 15 évben adtam és kaptam is rengeteget, néha kicsit olyan mintha egy "komplett" életet leéltem volna. Persze minden viszonyítás kérdése az emberek világában.

A házasság és a gyermeknevelés ha fogalmazhatok így, annyi tapasztalással jár, hogy az ember csak kapkodja a fejét. És bármilyen kellemetlenek, vagy fájóak néha egyes tapasztalások, végül még ők is a "csodadobozba" kerülnek a többi mellé... De erre majd kitérek a hamarosan megjelenő könyvben. Ha minden jól megy nyár elejére elkészülök vele. Remélem így lesz.

Most ahogy ismét átfutottam a főoldalt - szóval most látom, hogy még az Ismerős Arcokkal közös dalra sem jutott idő... mármint, hogy publikáljam, ami aztán tényleg a világ botránya, úgyhogy egyrészt aki még nem látta, kérem tekintse meg, illetve nagy örömmel jelentem, hogy a decemberi számomra csodás esemény után, ismét közös koncertet adunk az arcokkal Székesfehérváron, aminek IDE kattintva találjátok meg az adatlapját! De lássuk a klipet!

...és ahogy a klipből is lehet érezni. Újra jön a tavasz, aztán a nyár. Így megy ez. Szóval valószínűleg újra erőre kapok majd. Hiszen amúgy is tervekkel tele a padlás... De aprítom őket nagy erőkkel, hogy életem hátralévő részére, minél kevesebb maradjon. Áprilisban leszek 30 éves, így akkorra tervezek egy remixlemezt, amin azok a zenészek szerepelnének akik az idők során segítségemre voltak - és akiknek ezúton is szeretném kifejezni, mennyire hálás vagyok. Mindenkit felkértem, kivétel nélkül. Illetve még néhány olyan embert is akikkel az elmúlt időszakban dolgozhattam együtt. Volt aki nem fogadta el a felkérést, mivel a - mindenki alatt valóban mindenkit értek -, de természetesen megértem őket. Sok keserű dolog történt anno egy-két emberi kapcsolatban, így úgy néz ki ezek a sebek még mindig mélyek, bár az is lehet, hogy nem úgy van ahogy én gondolom. A "politika" és az érzelmek nagyon különösen keverednek az életemben, és remélem érzi az olvasó, hogy itt nem a parlamenti politikára gondolok. 

Így hát nincs más hátra mint előre! Apropó, hogy még egy jó hírrel is szolgáljak! A youtubeos kattintások után kaptam egy jelzést, miszerint az első 20 dollárt a google már letétbe helyezte nekem, de egyelőre még elég homályos, hogy ez mikor és hogyan fog eljutni hozzám! Minden esetre állati nagy dolog lenne, ha a youtubeos kattintások hozománya képpen esetleg több klipet forgathatnánk, mert nagyon szeretném támogatni a dalokat a "vizuális világ" lehetőségeivel is. És ami ettől talán még jobb hír, hogy Görbe Roland barátunknak köszönhetően összeállt a korábban említett tavaszi turné, melynek időpontjait itt a főoldalon is megtaláljátok, illetve készült egy kis videó is hozzá, az Újraszülettem egy szerintem kiváló újragondolásával Filip keze alól! Tessék csak gyorsan átböngészni, hogy hol és mikor leszünk a te közeledben, mert tuti leszünk!

Emellett néhányan talán nem is tudják, hogy megy az Ezamimesenk.hu oldal is, ahol a Kowával közös ügyeink felől tudtok tájékozódni! Az aranynál sokkal de sokkal többet érő tapasztalás nekem amit Kowa oldalán élhetek meg. Együtt sírunk, együtt nevetünk, hogy így mondjam.

És ha már itt tartunk a koncerteknél. Én tudom drága barátaim, hogy mindenki azt szeretné, hogy a mellette lévő utcában lépjünk fel, sőt, jobb lenne ha inkább a mellette lévő házban... de ez nem lehetséges. Tudom, hogy hiába mondom, hogy anno én mennyit utaztam egy-egy koncertért, mert arra sokan rávágják, hogy de milyen drága már az utazás és a többi. És van is benne igazság! De a magyar olyan gyönyörűen és igazul mondja... nem akarásnak nyögés a vége! Azért nagyon fontosak a koncertek számomra, mert ott tudunk a legnagyobb mértékben energiát cserélni! Még a legócskábban sikerült katasztrófasó is ezernyi tapasztalást és élményt rejtett magában... amiért én nagyon hálás vagyok. Csak remélni merem, hogy így vannak ezzel azok akikkel már volt személyesen ilyen ügyünk... és csak remélni merem, hogy egyre többen felemelik a feneküket és valódi energia-tűzijátékot rendezünk egy-egy rendezvényen! Ettől szebben és rövidebben nem tudom elmondani nektek, hogy miről van szó!

Egyre többen tudják a Családellátó szolgálattal kapcsolatos történetet is. Ez röviden annyi, hogy a csaladellato.hu oldalról ha rendelsz, és beírod a közleménybe, hogy Magyar Földre Mozgalom, akkor engem, illetve minket támogatsz. Hogy aztán ebből végül klip lesz, vagy a szerverre szánjuk, vagy pontosan mire, az nehezen lenne lekövethető, de gondolom akiben ilyen szándék van, hogy ilyen formán is segít, azt ez úgysem nagyon érdekli. Ki tudja... lehet zoknit veszek belőle! De a tréfát félre téve. Ez egy olyan lehetőség, amely úgymond neked nem kerül semmibe mégis támogatsz, viszont cserébe biztos lehetsz benne, hogy magyar gazdák termékeit kapod, garantált minőségben. Ha valaha nem így lenne, nyugodtan jelezzetek nekem, sőt kérem! Az ország területén házhozszállítással működnek a családellátók, ami azt gondolom egy igen jó dolog, a termékekről nem beszélve.

Kowával készült egy másik klip is, ami remélem megmosolyogtatja a nézőt, bár igen kemény témát dolgoz fel. De az éremnek mindig két oldala van... Most jöjjön ez, ami egy kicsit mindkettőt tartalmazza.

Illetve itt egy másik dal is, amely már nem került fel az Expedíció albumra, idő hiányában, viszont úgy értékeltük, hogy talán érdeme megosztani a hallgatókkal. Íme:

 A születésnapomkor megjelenő remix album egy számozott gyűjtői kiadás lesz. Nem sok lesz belőle elérhető, és az is csak személyesen. Webáruházba nem kerül. Nemsokára megjelenik az az album is, amely az elmúlt időszak dalait foglalja magába, kivéve a Gyermek című dalt, mert az a Csigákat gyűjtöttünk című albumon lesz megtalálható, ami nyár elején jelenik meg. Illetve napvilágot lát ebben az évben az Egyenesen az éjszakából 3 is. Természetesen nincs megállás a Magyar Földre Válogatás sorozatban, már szervezzük a második részt és, hogy kézzel fogható példányok mikor látnak napvilágot, hamarosan megtudhatjátok a magyarfoldre.hu oldalról!

Ölellek titeket drága barátaim!

Kőházy FankaDeli Ferenc