Csaba rákkutató volt. Felesége egy brókerrel költözött Ausztráliába. Csaba végigcsinálta vele a kismamadepresszió éveit, de Judit azt mondta utána "szereti a gyerekeket, de most kaphat egy új életet".

 


Interneten beszél a srácokkal heti kétszer. Utána mindig álombasírják magukat. Csaba ritkán jár el. Tegnap elrángatták a barátai egy focinézésre, ahol nagyon feszélyezve érezte magát mikor félrészeg emberek sörösüveggel ordították a himnuszt. Az ő szája nem mozdult, míg pár ipari pálinka le nem gurult. Csaba a fiúkkal rohant a laborba. Nagyon érdekes eredményt számolt ki éjjel az otthoni gépen a sejtburjánzás szimuláció. Egy szinte teljesen lekopott jelzésre állt. Tomi a nagyobbik vigyázott Robira míg berohant. Mire visszatért egy "közteres" már csavarozta a kerékbilincset. Csaba meghökkenten, de udvariasan kérdezte, hogy hogyan lehet ez mikor 3 perce ment be és a gyermekek is a kocsiban várják. Az egyenruhás vállat rántott. Ez 21.000 lesz, mormogta. Csaba keserű ráncokkal nyúlt zsebéhez, miközben már mindkét fiú bőgött. Robi bekakilt, nyüszítette Tomi. Nincs nálam készpénz uram - mondta kétségbeesetten. Látja az öreg hiba! - mondta a közteres és nem nézett a szemébe. Akkor meglátta Csaba a nyakán az anyajegyet. Miközben Robit pelenkázta a motorháztetőn, a közteres végzett. Kattan az utolsó kapocs is. Csaba tudta, hogy hol látta azt az anyajegyet. Tegnap este a sörsátorban álltak egymás mellett és őrjöngtek a magyar győzelemtől. Szereti a focit? - kérdezte. Nem érdekel a sport - mordult a válasz. Ebben a pillanatban megcsörrent a felügyelő telefonja. Jobb kezével Csaba felé nyújtotta a büntetés okmányait, telefonját pedig bal vállához szorította. Na mi van tesókám, hogy elpicsáztuk őket mi!? - kurjantotta a vonalba. Csaba elvette a papírokat és a piszkos pelenka alá tette. Tomi rettegő hangon kérdezte apját: Apu mi történik velünk!? Csaba csak nézett maga elé és halkan súgta az éterbe... Semmi fiam... Csak elpicsáztuk őket.

U.i.: A közterületfelügyelő fia három évvel korábban súlyos műtétek árán élt túl egy daganatos betegséget. Az utolsó műtétjének konzultációján Csaba korábbi megfigyelései alapján döntöttek az azonnali életmentő beavatkozásról.

2016-06-17