Kedves jelen-lévők!

Néhány fontos és aktuális hírt szeretnék megosztani veletek, röviden és tömören! Kérem kattintsatok a tovább gombra!

Csigákat gyűjöttünk 

A kiküldések folyamatosan zajlanak. Eddig több mint 300 emberrel beszéltem telefonon, közülük sokan éltek a budapesti átvételi lehetőséggel, de mégtöbben a futár általi házhoz szálítással. Itt jegyezném meg, hogy akik budapesten óhajtják még átvenni a Csigagyűjteményt... kérem Szabó Gábor barátomat keressétek és egyeztessetek vele! Szóval óriási munka ez drága barátaim... Mármint több száz emberrel személyesen egyeztetni. Volt olyan pillanat, hogy megbántam, de nyilván ez csak a fáradtság hangja volt. Zseniális beszélgetések csattantak el amúgy. Egy-két esetet leszámítva úgy éreztem mindenki örül annak, hogy felhívom, illetve felhívtam. Több mint két hete csinálom és még mindig van néhány tucat ember akivel nem beszéltem. Kérem, hogy akit eddig bármilyen okból kifolyólag nem értem el - ami azt jelenti, hogy akár a saját hibámból fakadóan - jelezzen az info kukac nightchild.hu mailcímen (és ne szia Fankázzatok mert azt nem én olvasom :) ), hogy még nem kapta meg a lemezét! A levélben szerepeljen minden adata még egyszer! Vagyis: név, irányítószám, település, cím, telefonszám, lemez darabszám, meg valamilyen formában a bizonylatot is érdemes, akár "screenshot" akár fotó. Ha valakinek egyéb CD is szükségeltetik a csomagba, szintúgy itt ebben a levélben jelezze! Nyilván ez csak azokra vonatkozik akik GLS-sel kérik a házhozszállítást, vagyis a Budapesten személyesen átvevőkre nem! Ők ismétlem... kérem keressék Gábort!

A határokon túl élők, ha nem magyarországi címre kérik a lemezt (bár ez szerintem némi kockázattal jár, de ha valaki valóban oda szeretné kérni hát rajtunk ne múljon!) - azok legyenek kedvesek az előbb felsoroltak alapján írni a megadott e-mail címre és egyeztetni ott! Nagyon köszönöm mindenkinek a türelmét! Innentől kezdve kérem szépen, hogy ne a fanka kukac nightchild.hu címre küldjétek a leveleket hanem az "infósra"! Megtiszteltek!


Akik szeretnének lemezt, de valamiért nem küldtek téglát

Néhány nagyon fájó levélváltáson vagyok túl a napokban. Mármint nekem nem jó érzés mikor valaki már könyörög vagy érzem, hogy mennyire szomorú. Tényleg keserű, de nem lehet máshogy, mert a játék az akkor játék ha a szabályok be vannak tartva. 16 hónap volt ugye arra, hogy ki-ki eldöntse, szeretne-e az új lemezből. Nyilván valaki pont azóta is rámbukkanhatott és a többi... így hát marad az eredeti terv, ami szerintem nem túlságosan torzomborz, de mégis valami nemes fegyelmet sugároz. Legalábbis számomra. Tehát abban a formában, mint ami a sok facebook-os képen látható, a DVD-vel és a két plusz dallal... a lemez soha többé nem lesz beszerezhető! Annyi van amennyien beleszálltak és slussz-passz! Hétfőtől online megvásárolható a CD tartalma vagyis a 17 számos album, a Deezer rendszerén indul és napról napra szélesedik a skála az iTunes-tól kezdve a Spotify rendszeréig. Aki mégis szeretne a polcra valamit - annak mondom, hogy néhány hónap múlva lesz rá lehetőség, hogy nem a jelenlegi dupla tokban, hanem szimpla tokban, a kiskönyvecske nélkül, de eredeti CD-vel megrendelhesse az albumot. Ez olyan tok lesz mint az Expedíció, az Egyszer élünk örökké, vagy bármelyik másik fankadeli album. Gyönyörű és igényes nyilván... de mondjuk ki... az ami most van sokak kezében... az mégis más. Ennek úgy érzem így kell lennie barátaim.


11 fellépés, 11 városban

Hamarosan több helyszínen is találkozhatunk személyesen, hiszen jövő hét végén indul egy 10 napos országjárás a Nemzeti Bormaraton rendezvény keretin belül! Az időpontokat és a helyszíneket itt oldalt is megtaláljátok néhány nap múlva, de addig is már most olvasható a facebook oldalam fejlécében!
Ott találsz

Időközben leforgattuk az Orbán fivérekkel is azt a videóklipet, amelynek költségeit a több mint egy évvel ezelőtt készült közönségfinanszírozást felvezető videóban ugye magába a gyűjtésbe kalkuláltam. Ezt csak azért jegyzem meg, mert a bejegyzés további részében lesz szó egy másik videóklipről, amit ismét általatok égetett téglákból szeretnék felépíteni... Az Orbán testvérek készítették amúgy az Újraszülettem című klipet is! Nos a jelenlegi eredményről és a forgatásról következzen néhány fotó:

Vasárnapi fiúk

Ma pedig a Vasárnapi fiúkkal forgattunk, pedig szombat van... micsoda tréfa :) Szóval a Nemecsek Ernő című közös dalunkhoz készül videóklip, amely szintúgy nagyjából egy hónap múlva kerülhet majd bemutatásra. Remélem elnyeri majd a tetszésetek... szerintem nagyon különleges darab lesz.
Ne feledd

Most pedig jöjjön hát a friss "történet"!

Néhányan már biztosan észrevettétek, hogy a facebook oldalam fejléce megváltozott, és a Csigákat gyűjtöttünkös zöld pipás rész lecserélődött, egy új összeggel, egy új címre. Ez nem más, mint a Ne feledd című dalhoz elképzelt klip... amelyhez 950.000 forint összeget írtam. Akiknek már megérkezett a lemez, és mondhatom, hogy mostanra hála a jó Istennek már ők vannak többségben - és gondolom a bejegyzés első része alapján a többiek is napokon, maximum heteken belül a kezükben tarthatják ... szóval sok "ráalvás" után is ugyanazt éreztem..., hogy a Ne feledd című dal olyan számomra, amin nem szeretnék túllépni, sőt! Szeretnék hozzá egy a magam léptékéhez mérten egyel komolyabb, hogy úgy mondjam, nagyobb szabású klipet. Úgy tudnám szlengben mondani, hogy egyszerűen kéri a dal. Ettől függetlenül itt jegyzem meg, hiszen mindenkinek biztosan más a kedvence, hogy kisebb költségvetésű klipet tervezek több dalhoz is, de számomra a Ne feledd egy igazán különleges darab, és szeretném ha úgy maradna meg az utókornak, hogy "rendesen" meg legyen támogatva vizuális oldalról is. Sokszor sok helyen kifejtettem, hogy ez szerintem miért fontos. Így hát arra jutottam, hogy a Felhőtérkép című lemez előtt még szeretném ha elkészülhetne ez az "álmaim" klipje. Több cégtől és csoportosulástól kértem árajánlatot a dologra. Több ötletem is volt, így hát eleinte sok milliós költséget kaptam mindenhonnan mint visszajelzés... A rekord 5 millió volt. Aztán finomítottam és nyirbáltam kicsit a dolgon, és a végső változat végül egy egyelőre meg nem nevezett csoportosulástól minden felmerülő költséggel együtt 950.000 forintban állt meg. Természetesen ki fog derülni, hogy kikkel forgatom ezt a klipet, de a produkció moráljának védelmében ezt még nem fedem fel. Nyilván itt számos dologról van szó, a sminktől és ruháktól kezdve, a viszonylag komoly lámpaparkig, a füstgéptől kezdve a több hónaposra tervezett utómunkáig, komoly kamerától kezdve a útiköltségig minden... elég nagy a paletta amivel számolni kell. Pár évvel ezelőtt a sok milliós klipek sem voltak ritkák a Z+ és a Viva idejében, de mára a világ megváltozott ebben is. Néhány százezer forintos produkció már "komolynak" számít, így hát ez amit én szeretnék, különösen nagy dobás lenne, az én jelenlegi zsinórmértékemhez képest.

A gyűjtéssel kapcsolatban nyilván több dolgot is szeretnék megjegyezni. Egy barátom tegnap megkérdezte tőlem - miután látta a frissült fejlécet..., hogy mit fognak ehhez szólni az emberek, hogy a klip nem egy olyan dolog amit lehet birtokolni, hiszen nyilván amikor elkészül nyilvánossá válik, így hát fognak-e a rossz nyelvek ezen ércelődni, hogy tulajdonképpen cserébe "semmit" kapnak az emberek...!? Én visszakérdeztem a barátomnak, hogy ő hogy áll a dologgal... mire rávágta a választ, hogy ő mindenképpen beleszáll... ő abszolút átérzi és szeretné ezt, és nyilván őt nem érdekli, hogy nem ő birtokolhatja utána ezt a dolgot, pusztán hozzátesz. Neki ez több mint elég... erre én nevettem... és mondtam neki... látod megadtad a választ... hátha találunk még pár ilyen embert mint te... és erre ő is nevetett. A másik fontos dolog, hogy úgy gondolom ebben az esetben nem kell minimum összeghatárt meghatároznunk, tehát bármennyit hozzá lehet tenni, nyilván ésszerű határokon belül - vagyis olyan összeget talán nem érdemes küldeni, ami vetekszik magának az utalásnak vagy befizetésnek a díjával - de ha valaki 100 forintot szeretne küldeni, úgy tudom jogilag az is megoldható.

Technikailag annyi lenne a konkrét megvalósítás, hogy ugyanarra a számlaszámra menne a gyűjtés amelyen a Csigákat gyűjtöttünk volt, vagyis amit IDE kattintva találtok... és a megjegyzésbe írjatok nekem valami vagy vicceset, vagy valami mélyebb üzenetet...

Megtiszteltek! És előre is köszönöm! Meglátjuk, hogy folytatódik-e az építkezés. Ha engem kérdeztek... szerintem igen. És úgy érzem, hogy ez "jó"...

Köszönöm!


Viszont van itt még más fontos dolog is!


Deezer

A Csigákat gyűjtöttünk CD részének (mivel a DVD-én található tartalom nem lesz később sem beszerezhető...) online bemutatója először a Deezer rendszeren lesz, 18-án vagyis hétfőn!


Instagram

A másik apróság, hogy elindult az Instagram oldalam amelyet vagy az oldal tetején található ikonra kattintva érhettek el, vagy pedig IDE kattintva!


Elvonulás 2015

Végül, de nem utolsó sorban felkerült egy videó a nyári elvonulásunkkal kapcsolatban, melyről IDE kattintva lehet bővebb információt szerezni, mint például a jelentkezés módja! Kérem fogadjátok sok szeretettel ezt a több mint fél órás anyagot!