Az elmúlt hetekben csendben frissítettem a letöltések menüpont akapella részlegét. Talán érdemes erről néhány szót szólni.

Először is a legtöbben valószínűleg nem tudják, hogy mit is jelent pontosan az "akapella" kifejezés. Egészen pontos definícióval én sem szeretnék okoskodni, legyen annyi a lényeg, hogy ezesetben a dalok instrumentális háttér nélküli változatairól van szó, vagyis csak önmagában a szöveg szól, a zene nélkül.


Így adódik arra lehetőség, hogy egy zenekreáló ember az eredeti dalból, egy teljesen más zenei alapra épülő újragondolást, vagyis idegen szóval remixet készítsen. A remix elkészítéséhez fontos tudni a dal pontos tempóját, amit a dalok többségénél mellékeltem, a többinél pedig az eredeti dalból egyszerű kimérni. Jelen pillanatban 3 album akapellái találhatók meg a letöltések menüpontban, de ez a jövőben bővülni fog. A remixek ideális esetben mindkét félnek jól jönnek, hiszen az előadó egy korábbi talán méltatlanul elfeledett dalába friss erőt tud pumpálni, így újra a zenei vérkeringésbe juttatva. A zene készítője pedig úgymond "profi" előadó előadására mutathatja meg mit tud, ami neki szintén előny, mintha egy kezdő vagy amatőr reppelne vagy énekelne a zenéjére. Egy példával is szeretnék szolgálni, hiszen ezekben a percekben helyeztem ki egy friss remixet a Magyar földre című dalból, természetesen a letöltések menüpontba! Jó zenekreálást kívánok mindenkinek, magamnak pedig sok jó zenei újragondolást!