Valóban nehéz szívvel ülök le ide, megírni ezeket a sorokat. Mint azt már oly sokszor tettem az évek során. Szívemnél csak a kezeim súlyosabbak. Alig-alig akarják ütni a billentyűket.
Hiszen minek! Talán a barátaim majd megértik!? Talán a feleségem majd megérti!? Vagy majd csak a fiam kérdezi meg anno, hogy apám, tényleg ilyen alakokkal viaskodtál? Vagy ő se!? A múltkor óriási hibát vétettem. Mondja bőszen régi énem. De "azt hiszem" tudom, hogy annak akkor így kellett lennie. Most viszont foltoznom kell e látszólagos lyukat. Mondanám, hogy egy életre, de ki tudja. Meg ez az "egy életre" fordulat, amúgy is csak a színháziasságot szolgálná. A történet előzménye a Mr.Bustával folytatott "konfliktusom", ha nevezhetjük annak. Akkor ugye nem válaszoltam, hiszen minden atrocitást el akartam kerülni. Most viszont bepótolom, hiszen hiába mondják a barátaim, hogy hagyjam a francba. Hiába mondja bárki. Persze most is csak reagálni fogok az általa leírtakra, a saját magam részéről nem írom le a valódi történetet, mert a jelenlegi írásokat olvasva Zsolti szerintem nem tudná feldolgozni a véleményem. De ha már egyszer bemeséltem magamnak, hogy én vagyok a FankaDeli, és játszom is hűségesen e szerepet évek óta, akkor nem dobhatom el az álruhámat csak úgy. Valamit válaszolni kell. Fontos megjegyezni az internettel kapcsolatban, hogy "fura egy jószág". Talán a legjobb példa rá, a Denizzel megélt "konfliktusom". Hiszen a dal amit nekem címzett, a mai napig megtalálható a youtube-on, viszont a válaszomat nem mellékelte hozzá. Magában pedig igen keveset ér annak, aki valóban "kíváncsi". Az internet nem bomlik le, nem kopik el. Amit felírsz rá az ott marad. Illetve jelen körülmények között ott marad. Egy szép napon remélem, hogy romba dől ez a rendszer, de addig ott marad minden. Így hát fogtam most Zsolti "blogját", és megteszem amit korábban nem tettem. Reagálok néhány szerintem lényeges pontra. Az időben előre fogunk menni, tehát a régebbi idézetekkel kezdem, és a vége felé közeledünk majd a "jelen időhöz", egészen pontosan a mai naphoz. Mégegyszer meg kell jegyeznem, hogy alig lehetnek hiú ábrándjaim, hogy bárki is érti a következőkben felvetett gondolataim. Viszont az élet egy izgalmas és pikáns játék. Volt már olyan, hogy keveset reméltem, és mégis "sokat" kaptam. Persze kerülöm a számítást. De valamiben nekem is hinnem kell. Talán abban, hogy mégis lesz aki legalább valamicskét megért belőle.

Zsolti írta:
"mivel nekem is van saját oldalam,nagyjából reagálok a cikkre,úgy ahogy azt az igazi hallgatók az igazi fanok elvárják tőlem és úgy ahogy azt én szoktam"

Az "igazival" kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy csak a gyengék menedéke. Valójában minden igazi ami létezik. A hamisítvány is igazi, ha valaki ismeri a klasszikus Picassós anekdotát. Persze Zsolti valószínűleg ezt úgy értette, hogy az ő hallgatói az igaziak, másoké pedig paprikajancsik. Az oviban ez valóban egy helytálló viselkedés volna, de abból azt gondolom már kinőttünk. No persze a felnőttes komolykodás sem kenyerem. Az legalább olyan esetlen, mint egy bukdácsoló gyermek. Viszont ki kell mondani, amit ki kell. Fanjai nem lehetnek egy egészséges léleknek. Egy egészséges kiegyensúlyozott lélek maximum tagadhatja, hogy őérte bárki is rajongana, nemhogy még hivatkozna rájuk. Hiszen aki bármit is megértett ebből a világból, jól tudja, hogy aki másért, vagy másokért rajong, soha nem láthatta egy pillanatig sem magát a tükörben, hiszen másokba menekül. A másik oldalról pedig aki bármit is megértett az életből, tudhatja, hogy nincs semmi bennünk amiért hagyhatnánk, hogy bárki is rajongjon értünk. Ez talán egy fontos alapvetés lehet. Vagyis lehetne.

Zsolti írta:
"megannyi helyen olvasom hogy az ember megőrült,én is tartottam magam ,nagyon sok műhelytitok van még amiről nem tud a nagyérdemű.reggel erre keltem és néhány hozzászólást fűztem is ide-oda.az egyikből ennek a fasznak az jött le ,hogy én terrorizálom kepyt"

Lehetséges, hogy valóban megőrültem. Ezzel kapcsolatban csak az nyugtat, hogy egyvalamiben szinte minden "mester" egyetért. Mielőtt megérted a világ menetét, bele kell, hogy őrülj. Máshogy nem megy. Persze igen veszélyes parázs ez, ami valójában láva. Sokan rálépnek ezen isteni útra, hiszen parázsnak látják, de aztán elmerülnek az izzó cafatok közepette. Úgyhogy elismerem. Lehetséges, hogy megőrültem. Viszont bárhol nézelődöm, akár a parlamentben, akár az utcán, akár egy "buliban". Néha inkább választanám a gumiszobát, mint köztetek úgy tenni, mintha valóban "normálisak" lennétek. Az, hogy Kepyt terrorizálod, nyilván tőle tudom. De ez az újdonságok fényében, már valóban nem oszt, nem szoroz. Ez a ti dolgotok. Én jót akartam neked is, mikor összeismertettelek vele, és neki is, hogy hozzon egy kis pénzt a dolog a konyhára. Mármint neki. Ha ez nélkülem is fennáll köztetek, sőt még barátok is lettetek, akkor én túlélem, hogy nem lehetek e kompánia résztvevője.

Zsolti írta:
"most hívtam kepyt azt mondta ez feri agyszüleménye nem tőle jön.erről ennyit ferikém,nem ő rájuk gondoltam hanem azokra akik szerkesztgetik az oldaladat és vannak még annyira amatőrök hogy kikotyognak rólad mindent és félnek tőled ezt sokan nem értjük de félnek tőled."

Fura mert nekem Cheppy pont az ellenkezőjét mondta. Végülis lényegtelen. Ha azt mondod, hogy nem terrorizáltad, hát legyen úgy. Se Verzt. Én elhiszem. Én neked hiszek. Az, hogy ki mit kotyogott ki rólam, már megint nem derült ki, de ez már őreg bútor a fankadeli.hun, és innentől amúgy is tét nélkül írhatod, hiszen valóban nem kívánok reagálni a jövőben. Bármit is állíts, hidd el igazad lesz!

Zsolti:
"többen tették fel a kérdést mikor a klipet csináltuk mér nem határolódtál el?vagy amikor a kúrós -szopatós trackeket rappeltük,akkor mér nem?minek vettél fel velem egy spártát egy honnan jöttélt?"

Azért nem mert kértél, hogy legyünk ott, és mi ott is voltunk. Nem tudom ebben mi a fura. Persze szörnyen éreztük magunkat Levivel, de kitartottunk még abban a mocskos hidegben is, hiszen egy "barátunkról" volt szó. A "kúrós-szopatós" trackek közben folyton ecseteltem neked, hogy én hogyan gondolom ezeket, de mivel mindig arra hivatkozol, hogy a magánéleted tabu, így most ezt nem ecsetelném. Én nem határolódom el egy barátomtól azért mert szerintem tévúton jár, csak a legvégső esetben, és akkor is csak azért, hogy nyíljon ki a csipája. Hiszen onnantól, hogy valakiről leveszed a kezed, már nem vagy a barátja, sőt valószínűleg soha nem is voltatok azok. Ahogy anyád sem dobott ki, mikor valami butaságot csináltál, mert ő az anyád, a barátság pedig szerintem még szorosabb kapcsolat, hiszen a barátot választja az ember, ami egy nagyon mély dolog. A Spártára ha jól emlékszem felkértél, a honnan jöttélt, pedig együtt találtuk ki akkor este, hogy csinálunk valamit. Nem gondoltam, hogy ezeket utólag számon kérik az emberen. Igazából nem is értem, hogy miért lehet baj valami, ami építeni-alkotni próbált, nem pedig rombolni. Nem éreztem úgy, hogy magadra kellene, hogy hagyjalak, bár sosem értettem egyet a nőkkel kapcsolatos dolgaiddal, és mindig óvtalak ettől, sőt féltettelek, hiszen arra, hogy nem tudsz lehorgonyozni az egyetlen "igazi" szerelemnél, könnyen rámehet az életed. Még most is féltelek ettől, és kívánom, hogy minél előbb találd meg azt a lányt, aki mellett nem kényszerül a lelked önmagad folyamatos megalázására, vagyis, hogy állatias módon más utakat keress.

Zsolti:
"akkor is elvoltál már határolódva de ahogy azt sokan látják és jól látják egyfajta pajzsnak használtál,hiszen tudják a hitelem az megvan és a respektem is"

Az a bizonyos hiteled számomra abból állt, hogy te valóban oda mertél állni az emberek elé. Persze ha a fizikai dolgokra gondolsz, akkor egyszer meséltél egy olyat, hogy valakinek adtál egy pofont, aztán abból lett is valami ügy, meg, hogy redOnenak egyszer adtál egy pofont mert szemtelen volt és ennyi. Nem tudom erre gondoltál e. Nekem ezek nem számítanak. Hiszen amelyik kutya ugat az nem harap és általában fordítva. Nekem bőven elég volt, hogy oda mersz állni az ember elé, hogy meg "mersz" nevezni embereket és a többi. Ezt mindig nagyon egyenes dolognak tartottam és annyira ritka a reppszakmában mint a fehér holló. Ezért csodálkoztam nagyon mikor állítólag a "minipack" lemezeden rólam reppelsz. Ezzel voltak tele a fórumok, hogy hogy beszóltál nekem, közben én meg nem hallottam ki belőle, hogy nekem szólna. Később láttam, hogy nem szólsz rá a srácokra, és hagyod őket abban a hitben, hogy az nekem szól, hadd csámcsogjanak rajta, és hadd hergeljék magukat. Na ez már egy egészen másfajta "hitel" volt számomra. Inkább egy deviza alapú lakáshitelez hasonlítanám, ha valaki érti, hogy mire gondolok. A respektről annyit, hogy általában addig tart egy hallgató által "kifejtett" tisztelet az előadó irányában, amíg az meg nem ismeri, és rá nem jön, hogy imádata tárgya közel sem olyan, mint amit elképzelt. Ettől függetlenül lehetnek sokan, akik tisztelnek, és biztosan szép dolog ez, de én mindig arra gondolok, hogy mi a tökömet kezdjek mások tiszteletével. Hivatkozni erre pedig végképp nem tudnék, hiszen mire megyek vele, ha "birkák" tisztelnek. No nem akarom megbántani a közönséged, néha a sajátom nagy részéről is ezt gondolom. Pedig pont a minap írta egy srác a youtube oldalamra, hogy a pincérnek meg a közönségnek mindig igaza van. Állítólag. Nem tudom hol él ez az úriember, de ez a példa gyönyörűen mutatja, hogy egyesek micsoda álomvilágban vonaglanak. Én ha pincér lennék és paraszt lenne a vendég, biztos megnézhetné magát, és a közönségnek hadd ne legyen már igaza, amikor bebaszva, őrjöng és vonaglik. FankaDeli koncerteken és fellépéseken persze egy csomó csillogó tekintet van, de én mindig a lázadást várom. Az enyémeimtől is. A lázadást persze gyorsan lekonvertálják magukban butasággá és csak annyi marad belőle, hogy ellentmondjanak. Legyen szó akármiről. Na nem szaporítom a szót, de azt gondolom, hogy egy egészséges lélek, nem számol azzal, hogy őt ki tiszteli és ki nem. És főleg nem hivatkozik erre, hiszen ha megteszi, akkor talán egy egészséges lélek, onnantól már képtelen tisztelni, egy ilyen embert.

Zsolti:
"mindig is tudtad ,hogy én vagyok az aki a legtöbbet faszopózik,viszont én mindenkivel ellentétben ezt az életben is így teszem."

Soha nem is kedveltem ezt benned. Nem lehetett veled beülni sehova, még a Wantedba sem, hiszen minden bajod volt. Túl hideg volt a kávé, túl meleg az üdítő. Folyton belekötöttél mindenhol a személyzetbe és valóban szörnyen beszéltél. Nehezen viseltem. Egy-egy ilyen nap után mindig Andi, vagy korábban Mira szólt rám, hogy nekem is ömlik a számon a vetőmag. Sajnos néha felvettem a ritmust, dehát remélem tanultam belőle. Nyilván te is elismered, hogy nem az teszi az embert piszkossá, ami a száján bemegy, hanem ami azon kijön. Ha már megengeded, hogy Jézus Krisztustól idézzek. Egyszer próbáld ki, hogy egy-két napig nem beszélsz csúnyán. Egész máshogy fog telni a napod. Persze én sem vagyok aszkéta. Néha szoktam mondani a kocsiban mormogó rádió hallatán, hogy "a kurva annyát", de ha emlékszel tudod milyen hanglejtéssel teszem. Minden amit te sugárzol ki, visszaszáll rád, ha hiszel benne, ha nem. És ha valaki egész életében mindent fasszopó gecizik, akkor tele lesznek a rezgéseid a fasszopó geciséggel. Én a magam részéről óva intenélek ettől téged is, és minden olvasót.

Zsolti:
"az smst le fogjuk fotozni és betesszük valahova ,hogy miért is volt ez fenyegető"

Nekem is megvan a mai napig az SMS. Kár ezen lovagolni, nem csak az a fenyegetés, amikor azt mondod valakinek, hogy szétvered a fejét. Ezt még ebben a csökött római jogban is jegyzik talán. Nem értem, hogy miért nem vállaltad fel, hogy megfenyegettél, hiszen egész életedben ezt tetted mindenkivel, sőt az imídzsedbe is beleillik. Nem értem miért akadtál ezen így fenn. Minden esetre nyugodtan, lefényképezheted az SMS-t és berakhatod akárhova. Ha nincs már meg akkor átküldöm szívesen. Ennyi még belefér.

Zsolti:
"az hogy ezt mered vállalni barátom,az a te dolgod ehhez biztos lesz azért egy két szava másnak is a köreimből,akik téged miattam elfogadtak"

Ez egy újabb fenyegetés. Elég vicces, hogy közvetlenül ide szúrtad be. Dehát na. Ez amúgy is egy nagy cirkusz, ahol ma este mi ketten vagyunk a fellépők. Én leszek a bohóc mondjuk, nehogy megsértődj, és akkor te lehetsz az a figura aki az oroszlán szájába dugja a fejét. Az szerintem illik hozzád. Bár tudod mi van. Vannak néha balesetek a cirkuszban is.

Zsolti:
"mindegy az egy másik sztori.hogy honnan veszed azt hogy,az internet világába vagyunk berakva?tőled tanultam nekem jelenleg ez a munkám is így van időm ,linkelgetni vitatkozni amit te anno főhírben hoztál,mekkora egyenes gyerek vagyok,oda szólok mindenkinek,most már nem?"

Szívesen definiálnám a munka fogalmát, de talán méltatlan lenne, és cinikus megnyilvánulásnak vennéd. Hagyjuk meg a munkát a valóban dolgozóknak. Mi kiváltságos helyzetben lévő "művészek" vagyunk. Attól, hogy valamiért pénzt kapsz, az még nem válik munkává. Egy rohadt lelkű tőzsdecápa bróker sem dolgozik, csak pénzt kap a spekulációért. Ez talán egy szintén fontos alapvetés lehet. Vagyis lehetne.

Zsolti:
"nem kértem hogy helyet adjál a korongon,életem legrosszabb rapjét hozom a számban,de ezt elmondtam száz helyen.neked lett ez kínos haver ,hogy a baráti körömben cigányok is vannak,bármit is rappelsz mondasz.nem veszítettem talajt hanem hittem abban hogy vannak még olyan arcok akikkel rappelve megváltjuk a dolgokat akkor még rapeltél is.hogy hogy így viselkedem senki nem érti."

Valóban nem kértelek semmire. Mondtam, hogy van az a dal, és ha gondolod akkor belereppelhetsz. Nagy elánnal neki is futottunk, szerintem nem lett rosszabb mint az átlag reppjeid, sőt a mostaniakhoz képest szerintem nagyon is jó, legalábbis az én fülemnek. Én ezt úgy éltem meg, hogy neked ciki a Magyar földre albumon szerepelni, és ezért kitaláltad ezt a mesét, hogy rossz a repped. Valóban nem kellett volna rátennem, és valóban nem kellett volna meggyőzni téged arról, hogy nem rossz. Hiszen ezesetben nem kellett volna elhatárolódnom tőled, még ilyen tragikomikusan sem. És akkor nem lett volna ez a hacacáré. Ez a "reppelve megváltjuk a dolgokat" nem tudom mi akar lenni pontosan. Ha valóban ilyenben hittél, akkor gyermetegebb vagy mint gondoltam. No persze nem a szó pozitív értelmében. Én sosem hittem ilyenben, hiszen valamit azért láttam a világból. Nem csak néztem.

Zsolti:
"hogy ?mit csinálok olyat ami miatt te elhatárolódsz tőlem?nem akarlak és nem is foglak terrorizálni,az nem az asztalom,de ezt kikérem magamnak hogy én kepyt vagy verzt terrorizáltam valaha."

Hiába mondod egy lányról, hogy te nem bántottad meg, ha ő úgy érzi, hogy megbántottad. Nem is értem, hogy ezt hogyan gondoltad, hogy akkor terrorizálsz, amikor te elismered azt. Egy apa aki veri a családját soha nem ismerné el, hogy terrorizálta őket. Csak felhergelték és szegény kénytelen volt kiosztani egy két pofont, ugye. Ahogy Verz is Cheppy is kapott a fejéhez rendesen mikor nem lett kész valami abban az időben, ahogy te gondoltad. Bár gondolom ilyen sem történt. Elképesztő kényszerképzeteim vannak. Valóban megőrülhettem.

Zsolti:
"19 év után mindenkinek jó bartelba bustának dolgozni még neked is az volt,mert úgy ahogy most akkor is ez miatt olvasták az oldaladat.ingyen.te ajánlottad fel az ingyent,számomra te ezér nem leszel soha utcagyerek ,mert ha ott valamit a becsületet megtanulhattad volna,nem a 4.emeletről!!!!!"

Ez a bartel fogalom nagyon "kemény". Ezek szerint te lehettél a sokat emlegetett testőröm, mert másra nem emlékszem, hogy az ingyen munkáért cserébe kaptam volna. A Salátamagazin miattad kapta az olvasottságot? Az egészséges önbizalom úgy gondolom, hogy nem lehet baj, de ez talán túlzás. Nem is ragoznám. Szerintem a Magyar földre albumból is azért kelt el annyi, mert reppelsz rajta. Csak ez lehet az oka. Az utcagyerekség egy igen érdekes fogalom. Én mindig úgy gondoltam, hogy az aki lépcsőházakban, betonpályákon és panelok között töltötte gyermekkora nagy részét és kamaszkorát, valamint utána is beleragadt ebbe a betonfertőbe az az utcagyerek. De látom, hogy hülye voltam, mert te vagy az aki megmondja, hogy ki utcagyerek és ki nem. Felénk gyengék, erősek, hülyék, okosak, alacsonyak, magasak mind utcagyerekek voltak. Volt aki "kitört" ebből, volt aki "szakított" ezzel, de én még pár évvel ezelőtt is lépcsőházakban kóricáltam. Persze nem szeretném bizonyítani az "utcagyerekségem" hiszen ha úgy tetszik nem vagyok az. Engem nem bánt ha valaki önkényesen megfoszt ettől a titulustól. Én magam sem érzem már annak magam. Valahol ott van még bennem, de már nem ez tölti ki a magamról alkotott képem pórusait. Minden esetre egy egészséges lélek talán nem akarja megmondani, hogy ki az utcagyerek és ki nem. A becsületről pedig most még az én energiám sem engedi meg, hogy értekezzem, hiszen korábban megettem már párszor. Számomra az nem becsület amit te képviselsz. Csupán képmutatás én önáltatás. Amitől még mindig óva intelek és féltelek ettől, mert mindez visszaszáll a karmádra, és több életbe telik majd, mire levakarod magadról.

Zsolti:
"nekem van autóm .keményen dolgozok hogy tudjam fizetni de van,ja kepynek is van verznek is van levinek meg egy jeepje is volt,oszinak meg most porsce cayenje van.ez is fáj?"

Rajtam kívül ezek szerint mindenkinek van autója, mégis állítólag nálam van széf a falikép mögött. Nekem ez nem fáj, viszont az, hogy pár sorral korábban leírtad, hogy otthon ülsz és fórumozgatsz mert neked az a munkád, és most meg azzal jössz, hogy keményen dolgozol... ez talán már fáj egy kicsit. Persze én túlélem. És szeretném, hogy éld túl te is. Nevess egyet magadon, mert máshogy ez nem fog menni. Én is nevettem jókat magamon. Jó nagy hülye vagyok. Egy igazi barom. Mint embertársamnak ajánlom, hogy legalább ilyenkor nevesd ki magad, hátha a nevetés közben egy pillanatra szembetalálkozol Zsoltival. Tudod az "igazival".

Zsolti:
"ez hogy jön képbe.rengeteg konfliktusom volt és lesz előadókkal,úgymint tiubbahval is volt ecküvel is volt ..persze mind miattad.te raktad be a sztorikat.ezeket megbeszéltem ,nekem ez a normális.úgy tekintek rájuk mint profi beatmakerekre és profi rapperekre"

Nyilván mind miattam. Ezért elnézésed is kell kérnem, és valóban őrülök, hogy rendezted ezeket a dolgokat. Ha jól érzed magad Tibbahval, Ecküvel és a többiekkel akkor szíved rajta, és én azt kívánom, hogy sok "szép" közös élményetek legyen! Profi repperek, profi beatmakerek, ha mondod. Persze mitől válik valami profivá. Ezt én magam sem tudtam soha, hiszen sokminden profi állítólag, amit én magam végig sem bírok hallgatni, vagy nézni. De a profik társasága "mindenképpen jól jön", szerintem is.

Zsolti:
"nem osztom egyáltalán a füvezést és haverom azt ahogy az itteni jobbikosok is tudják én is oda rakom azt az x-et.sőt nálad sokkal vérlázítóbb videót forgattam ami a geci cionisták ról szól."

Nagy szavak ezek. Cionisták. Ó Zsolti. Mondanám, hogy óva intelek, hogy ilyen fogalmakkal dobálózz, de ha úgy érzed akkor tessék. Kíváncsian várom majd ezt a videót, remélem odapörkölsz nekik ahogy kell. Tehát a Jobbikra teszed az x-et de nem zavar, hogy a haverjaid szívnak. Te nem osztod, de ők azért nyomják mint az állat. Hát igen. Mondom, hogy mást jelent nekünk a becsület.

Zsolti:
"meg a hatalom elleni harcra buzdít.nem buzisan ahogy te teszed a videókban. rám mondják azt hogy igaz ember.rád mondják azt hogy fake,te tudod nem tartozol már rapperek közé,mivel olvasod ezeket a sorokat,tudom mer ismerlek hogy ott vergődsz a gép előtt."

Buzisan teszem? Lehetséges. Ez a fránya kuruc infó is, hogy kitette őket. Tiszta buzibár az egész. De te igaz ember vagy. Viszont az igaz emberségről jó ha tudsz valamit. Nem attól lesz az ember igaz ember, hogy rámondják, hogy igaz ember. Attól meg főleg nem ha magára mondja. Fáj ez azoknak akikre sokan aggatják, hogy igaz ember, de ők is tudják legbelül. Rám sok ezren mondják, hogy ilyen meg olyan igaz ember vagyok, sok tucat ilyen levelet kapok naponta, de ettől én nem leszek igaz ember. Az igazság az, hogy minden ember igaz. Minden egyes ember igaz, igazi ember. A hazugság és az önáltatás is igazi dolog ugyanis. Ha úgy tetszik nagyon is valódi. A zár ott van benned és, hogy megtalálod e hozzá a kulcsot, aztán majd be mered e dugni a lyukba, és elfordítani, az rajtad múlik. Az igazság ott van benned. Igaz ember vagy. Nem azért mert én mondom, hanem mert minden ember az. Tudom, hogy az emberek valami mást akarnak ezzel mondani, mikor ezt hajtogatják, de azzal csak meg akarnak osztani és különbséget akarnak tenni. Ítélkezni akarnak, és teszik is. Az a helyzet Zsolti, hogy bármit is hazudjunk, az igaz lesz. Az a mi igazságunk lesz. A te hazugságod a te igazságoddá válik. Az enyém pedig az enyém lesz. A saját valóságunk, vagyis igazságunk. Hogy milyen ez az igazság, az már más kérdés. De az ég mindig ott van, csak nem mindig kék.

Zsolti:
"egyet ne felejts,semmi közöd hozzá kivel voltam harcban és kivel békülök ki,nem voltál ott mikor én már ismert arc voltam és nem mentél keresztül azokon amiken ott én.te vagy az az ember aki nem mered a telefont felvenni!!!!!!!!!!"

Ha úgy tetszik minden embernek köze van bármihez amihez csak akarja, hiszen véleménye lehet róla. Véleményem nekem is van sokmindenről, ergo van közöm hozzá. Csak a sarokba szorított vérző lelkek ordítják, hogy nincs közöd ehhez meg ahhoz. Valami olyasmi ez, mint az Avatarban látott világ, ahol minden összefüggésben van mindennel, vagy mint a pillangószárny elmélet. Ilyen a társadalmi élet is. Hiába mondod, hogy kinek mihez van köze, az nem rajtad múlik, hanem a másikon, hogy ő akar e foglalkozni a dologgal vagy sem. Engem pedig érdekelnek a világ dolgai, melynek te is része vagy. Van véleményem róluk. A telefont nem merészség kérdése felvenni. Nem felvenni talán nagyobb bátorság, sőt vakmrőség, hiszen nem tudhatjuk, hogy a másik mit "szeretne". És így már sosem tudjuk meg. Ugye milyen sokszor van, hogy megkérdezzük, hogy figyelj mit akartál múltkor és a másiknak már fogalma sincs róla, minket meg zabál a fészkes a fene belülről. Ilyen a kíváncsiság. Hazárdjáték. Azért nem vettem fel és most sem venném, mert nincs most miről beszélnünk. Én úgy gondolom nagy bátorság elengedni magunk mellett a szájtépést, mint belemenni. Szájat tépni "minden hülye" tud.

Zsolti:
"ezek után meginvitálsz hogy vitázzak a nejeddel akivel semmi bajom ,de mikor eléd álltam haver nekem adott igazat és ezt csak én tudom,azóta bánom hogy nem vettem fel!"

Ilyen pedig nem történt, ahogy már a másik cikkben is felhívtam rá a figyelmed. A szerelmem abban dicsért meg anno, hogy lejöttél, de magában a sztoriban teljesen hülyének nézett, hogy mit akarsz te ilyen emberektől mint Tibbah, meg Eckü. Egy nő szavait kiforgatni, nem túl férfias szerintem. Talán erre kellene gyúrni, nem a verekedésre, hogy ilyen többé ne történjen. Mikor Andi a saját kezével bepötyögött neked, a füled farkad behúztad, és a fórumodban úgy tettél mintha szelektív látásod lenne, és nem látnád, hogy rávilágított a szín tiszta hazugságra. Szóval beszélgethetünk a becsületről, meg a férfiasságról, de most talán nem volna értelme.

Zsolti:
"UI:ÉN MINDIG TRU VOLTAM ÉS MINDIG A FAME VOLT AZ ELSŐ!tedd le a mikot"

Ez az egyik kedvenc részem. Ugyan miért tenném le a mikrofont, ha úgyis egy kis fasz vagyok!? Hiszen akkor nem sok vizet zavarok nemde!?

Zsolti:
"azér itt álljunk meg!ki a faszom fenyegette meg ferit???én nem fenyegetek,ezt is sokan tudják"

Ezt talán már kitárgyaltuk. De ez a sokan tudják, megint az ovi újratöltése. Fasza gyerek vagyok sokan tudják rólam is. Ugyan Zsolti.

Zsolti:
"én érzem amit sokan nem,hogy ez csak színjáték megint,a sok idióta álszent hazudozó köcsög a salátán és a fikagépek a hh.hu-n nem érdekelnek.hogy nem jönnek el?és hogy nem veszik a lemezeimet,ha így is lesz csak a fame kell"

Ha valaki tisztában van a fame kifejezéssel, akkor talán ebből a mondatodból megért mindent. Csak a csillogás, a látszat, a májerség. Egy művi világ, a hangzavar a lelked taván, amely úgy fodrozza folyamatosan a vizet, hogy sosem láthatod meg benne önmagad. Nehéz megszerezni, nehéz fenntartani, és nagyon nehéz elengedni ha már hozzászoktál a látszathoz. Egy látszatban élni, és ezt a világot egyben tartani, bedarál minden lelket. Legyen az akár Hollywood, vagy akár Magyarország. Óva intelek és féltelek ettől. A színjáték maga a "fame" életmód. Az, hogy simán leköcsögözöd az Saláta olvasóit, addig pedig ők voltak a király gyerekek... hogy is mondjam. Erről inkább gondolkodjanak el ők. Bár van köztük egy csomó valóban olyan hülye, aki még magára sem veszi, hiszen nemhogy azt nem érti, amit én írok, hanem még azt sem, amit te.

Zsolti:
"egyértelmű ,hogy a cikkem az új saláta beindításához kell.még nem elég olvasott.igazából nem az zavar amiket rólam ír hanem hogy hazudik és én nem gondoltam volna hogy hazudni is fog,hogy kiforgat az oké."

Ez talán még viccnek is rossz volt. A Salátát teljesen mindegy, hogy hányan olvassák. Egy apró rétegnek szól, sosem hozott a konyhára, és soha nem is fog. De kár ezt taglalni. Ez nagyon olcsó volt szerintem, ilyesmire fogni egy cikk létrejöttét. Hazugságra ezidáig még nem világítottál rá, de meg kell, hogy ismételjem, az utolsó szó mindenképpen a tiéd lesz, és nyilván abból szintúgy ki fog derülni, hogy hazudok. Nem vagyok jós, de most ilyen Jedi lelki szemmel látom ezt előre.

Zsolti:
"kedves andi!nekem az nem férfi és utcagyerek,aki nem meri felvenni a telefont csak mer fél önmagától.ez megy nektek a neten való marketing és hogy a közelmúltban valóban többet voltam gép előtt elismerem,csináltam egy duplát és csinálom az új lp-t.tudjátok dolgozom,hogy a kocsit tudjam fizetni, mer én meg nem örököltem lakást.."

Ezt a telefonos dolgot talán már kitárgyaltuk korábban. Sokan voltak már úgy, hogy nem vették fel nekem a telefont. Én nem éreztem úgy, hogy ez gyengeség lenne a részükről. Bár nyilván nem attól válik valaki gyengévé, ha a másik azt gondolja róla. Illetve remélem azóta már nem ringatod a tudatod ebben a mély álomban. Mondhatom, hogy erős vagy, mondhatom, hogy gyenge vagy. Tökmindegy, attól lehet, hogy egyik esetben sem találom a szöget a fején. Nagymamámtól örököltem egy lakást, amelynek az örökösödési adójára még hitelt is kellett felvennünk. Majdnem tönkre is mentünk bele. Ez aztán valóban a "nagylábon élés". Tehát többet voltál gép előtt, de közben keményen dolgozol, hogy a kocsidat tudd fizetni. A többi olvasónak lehet összeáll a kép, de nekem nem. Az, hogy neked 48 óra egy nap, persze lehet valami isteni áldás. Nálam csak 24. De való igaz. A lemezeddel én dolgoztam heteket, nem te. Úgyhogy maradhatott időd fórumozgatni. Az, hogy a nagymamám meghalt és rám hagyott egy 60 négyzetméteres lakást, nagyon sajnálom. Nem akartalak ezzel megbántani. Mostmár ezek után kénytelen vagyok elismerni, hogy valóban nagyon megy a szekér. Odavertem. Reppvilla lett belőle. Az, hogy most nevetsz e magadon, te aki láttad, ezt a lakást, és az, hogy mások nevetnek e rajtad, hogy felhozol egy ilyen témát, legyen a "ki tudja" című felvonás.

Zsolti:
"úristen.andi nekem feri nem ellenfél.csak az utca törvénye arról szól tudd kivel hogyan és meddig mehetsz el.ő igéretett tett arra hogy nem leszek kint.erre én rúgom fel mer benne tüske van és kirakja a promovideót fikának.hogy is van ez?"

Fura, hogy nem vagyok ellenfél neked, és mégis néha úgy képzelem el, hogy a napjaid nagy részét kitöltöm. Egy csomó blog bejegyzés rólam, kétes jelentésű dalszövegek, kismillió fórum hozzászólás. Persze amúgy örülök, hogy ez nem az ellenfél fogalma nálad, mert ettől tovább én sem szeretnék elmenni. Gondolom az ellenfeleidet véres kegyetlenséggel tettlegesen bántod és ezért én valóban nem szeretnék az ellenfeled lenni, mert nem szeretném a bézbólütődnek kitenni magam. Ha már vásárra viszem a bőröm, valami más szituációban és más célért gondolnám. Számomra egyértelmű, hogy felrúgtad az egyezségünk, hiszen arról volt szó, hogy nem ütsz meg olyan mélységéket, hogy kiforduljon tőle a gyomrom és, hogy az amúgy is sötét fiatalságot még sötétebb zugokba kergesd. Az, hogy számodra ez nem "felrúgás", az egy dolog. De tudod, hogy van. Hiába mondod, hogy te nem akartál megbántani, ha én megbántódtam. Ez mindig a másikon múlik. Egy olyan ember vagyok, aki szól, ha valami nem tetszik neki. Itt jön az amit ma kérdeztem tőled a telefonban és nem tudtál rá válaszolni, sem nekem, sőt ha jól tudom a Levinek sem. Hogy milyen reppernek gondolod te magad, ha nem bírod, hogy cikkek jelennek meg rólad, bármilyen tartalommal. Fel nem foghatom, hogy hogyan nevezheti magát reppernek az aki nem tűri el, hogy bármit írjanak róla. Ez ugyanis az én szótáramban ezzel jár, úgymond ez a minimum, hogy valaki reppernek mondhassa magát. Nem hisztizik, nem anyázik, de legfőképpen nem fenyeget miatta másokat, hanem elfogadja, és szem előtt tartja, hogy ez ezzel jár. Mondják csak amit akarnak. Mondja csak a FankaDeli a faszságát. Ezért nem értem, hogy miért kell ezen fennakadni. És ezért nem értem, hogy milyen reppernek tartják magukat egyesek, ha a gyenge kis lelkük még ennyit sem bír el. Rólam aztán írhat bárki bármit. Nem fog osztani, sem pedig szorozni, hiszen a WestSide életérzésben amúgy is alaptétel, hogy az élet csak egy "játék". Ezt én magam is így gondolom.

Zsolti:
"a napiszart is ezer százalék hogy ő intézte de hála istennek hozott vagy 20ezer látogatót.ez a szint.ez a legkeményebb hogy a férjed szerint a napiszar korrekt.ha holnaptól kokaint szívna,az lenne a király..ennyi.ja és amit sokan nem tudnak ,ferike ezt tanulta.ezért ilyen jó benne.erre tette az életét.a salátára. a rapre.tedd le a mikot feri."

Na igen. A napiszart tuti én intéztem, hiszen kikerült egy olyan klip, aminek ott voltam a forgatásán, és én magam is szerepelek benne. Zsolti ilyenkor néha azt hiszem, hogy az a gyógyszeres számod valóban igaz, és mikor ilyeneket írsz, akkor be vagy gyógyszerezve. Másra egyszerűen nem tudok gondolni. A napiszar egy nagyon áldásos tevékenységet folytat, ezt fenntartom azóta is. Ez a tedd le a mikrofont Feri meg, nem tudom mi. Egy repper ilyet mond a másiknak? Ha én repper lennék, inkább azt mondanám, hogy vedd fel a mikrofont Feri és akkor ott legyél nagy legény. Ilyenkor mindig az a furcsa érzés fog el, hogy tényleg van olyan balga aki fél a soraimtól? Ezért akarja, hogy tegyem le a mikrofont? Nem értem én ezt. Én inkább azt mondanám vedd fel kispajtás és mutasd meg mit tudsz!

Zsolti:
"elhatárolodom a fűtől,a gigány bűnözéstől és még vagy száz olyan dologtól amiért mi barátok vagy mi a tököm voltunk.akkor se vagyok vsop klón és ő nem engedheti meg ezt hangot"

Na igen. Elhatárolódsz tőle. Te nem szívod. Csak akik körülötted állnak. Megint az ovi. Nem értem miért kell ilyesmivel áltatni önmagad. Abszolút semmi gondod nem lett volna belőle, ha leírod, hogy szarsz a dologra, ami a valóság is egyben. Ugyanúgy ahogy a bűnözés, hiszen ebben az esetben a cigány szót, mint előtag oda se tenném, mivel a klippjeidből árad az erőszak, amivel ha tetszik ha nem megszólítod azt a pár nézőt aki fogékony erre. Lehet, hogy 10.000 nézőből csak 20 fog ennek hatására, vagy ezen felbuzdulva keménykedni egy szituációban, de szerintem 1 is sok volna. Na persze azért nem te leszel a felelős, hiszen te semmiért sem vagy felelős, úgy ahogy a többi "zenész" sem felel a "fanok" tetteiért. Hogy is mondjam még akár jogos is lehetne, hiszen egy hülye fankadeli hallgató marhaságáért én sem felelek, de talán az én klippjeim egy kicsit másról szólnak. Persze valószínűleg ez is csak falra hányt borsó. Az, hogy ki milyen hangot enged meg magának, talán tragikomikus az események tükrében. Ezt már valóban nem értékelném, mert megaláznám vele a pötyögő kezeimet.

Zsolti:
"igen de akkor ne várjon mást,attól függetlenül többet éltem mint ő bármikor fog és én nem dobom kővel csak kenyérrel.ilyen főcikket mint a story magazinban,hogy én megfenyegettem?vicccc!
MÉG EGY ENGEM NE AZÉR HAGGYON BÉKÉN MER EZEKET úgy látja,HOGY MEG KELL TOROLNIA !AZÉRT MERT TESZ OLYAN KIJELENTÉSEKET AMIVEL NEKI KELL MAJD SZEMBENÉZNI ÉS MEGMONDOM ŐSZÍNTÉN AMI EBBŐL KI FOG SÜLNI AZT ÉN SE AKAROM!!!!!!!!!!!!!"

Ha Zsolti vagy bármelyik másik olvasó eddig bírta volna nevetés nélkül, most a jó Isten szerelmére kérek mindenkit, hogy nevessünk együtt. Nem gúnyolódva, csak úgy szimplán. Zsolti te is! Hiszen az nem létezik, hogy tagadod a korábbi fenyegetéseid, majd rá 2 sorral, megint megfenyegetsz, nem is túlságosan burkoltan. Tudod, nem csak rólam kotyognak sokmindent, hanem rólad is, és néha valóban olyan mintha gyógyszerre innál.

Zsolti:
"mindenkinek nektek és fankadelinek is.először is ,tényleg nagyon jól eladod magad saját köreidbe feri a hatásvadászat ismét nem maradt el barátom.az én vagyok az kapcsán talán joggal háborodtak fel azok akiknek köze volt a kliphez és ami kapcsán te engem és ez által mindenkit még magadat is napiszarra valónak tartasz"

Ugyan Zsolti ne viccelj, bár ez még annak is rossz. Én azt mondtam, hogy a prosztó a napiszarra való, fogalmam sem volt, hogy a napiszaron nem az van. Az lett volna odavaló, meg az azóta kijött klippjeid, legalábbis szerintem. Az én vagyok az, egy szimpla unalmas westside image klip, ami a maga nemében megállja a helyét, legalábbis a véleményem szerint. A napiszarosok is tévedhetnek. A prosztót viszont hiányoltam onnan, meg a Jihadot is. Az, hogy a barátaid fenyegetését ezzel próbálod takargatni, hogy kiforgatod a szavaim, megintcsak a szíved joga, de megismétlem. Épelméjű ember nem hiszem, hogy úgy gondolná, hogy kitetetek a napiszarra egy dolgot, amiben benne van a fejem, én vettem fel, én kevertem és az én volt barátnőm benne a női hang.

Zsolti:
".felháborító!vérlázító,hogy azt állítod megfenyegettelek több oldalról is ,azért is mert ez egy komoly vád testvérem ezt bizonyítani is kell,egyrészt szerintem mindenki most már látja, így egy lapon az ákos videóval és az én bemarásommal ,hogy tényleg elmeháborodott lettél"

Mivel nem szeretnék bizonyítani senkinek semmit, nem mondom, de ha nem így lenne, talán mondanám, hogy ideje felébredni mert már itt is idéztem tőled néhány fenyegetést. Bár nem tudom te mit veszel annak, de próbáld ki magadon. Cseréld ki az idézetekben az alanyt saját magadra, kíváncsi lennék, hogy te fenyegetésnek vennéd e, hogy én nem akarom, hogy ez meg az legyen a vége, így meg úgy... Zsolti... Ez tényleg ovi. Egy repper felvállalja ha fenyeget. Nincs abban semmi. Emberi dolog fenyegetőzni. Az, hogy elmeháborodott lettem lehetséges. De, hogy mindenki be van zárva és én vagyok csak szabad, mégiscsak fura nem!? Tudod, ahogy a majom mondta...

Zsolti:
"én a mai napig szokatlan módon normális vagyok veled,mert ilyen vádakra réges- régen ügyvédet kellett volna fogadnom és perelni téged.de hát gondoltam megbeszéljük,úgy látom le is zárom ezzel a cikkel."

Abszolút az vagy. Blogot írsz rólam, Terinek hívsz és ordítasz a telefonban. Kis fenyegetéssel megspékelve. Kábé olyannyira normális dolog mint a cölibátus a katolikus papoknál. Sajnálom, hogy nem fogadtál ügyvédet, komolyan. Jó felvételeket készíthettünk volna a tárgyaláson. De aztán ha rádvertem volna egy rahedli pénzt, akkor még azért is én lettem volna a hibás. A fene a pofámat. Milyen repper az akinek per fogalmazódik meg a fejében, nem tudom. Nem is értem. Eminem ehhez mit szólna vajon.

Zsolti:
"amit te csinálsz az nem rap,ha valami igazi közöd lenne a raphez akkor beef nótát küldtél volna ,én meg vissza disst.te ütemre beszélsz,rappeltél is valaha de már nincs közöd a raphez"

Pár hónapja még nem így vélekedtél. Most én szeretnék a közös dalokra hivatkozni. A fenének kellett neked egy ilyen ütemre beszélővel összeállni. Ugyan Zsolti! Te sem gondoltad komolyan, hogy te vagy az az ember aki megmodja mi repp és mi nem az. Tényleg a hideg kiráz Tibbahtól, vagy éppen Saiidtól, de ettől még nem vitatom, hogy az is repp. A vegakaja is kaja Zsolti. Ez már tényleg nagyon az alja, hogy megmondjuk mi repp és mi nem repp. Hitler ehhez képest cukrosbácsi volt.

Zsolti:
"politikához van közöd ezért nagy a szád annyira,miközben mártírt akarsz csinálni magadból és közben a betyársereggel meg a gárdával fenyegetsz meg,direkt mert ezt se tudod benyelni hogy a baráti kör még a romák is jobbikra x-elnek"

Ugyan Zsolti. Jobbikra szavazó cigány ismerőseim nekem vannak. Tudtommal. De lehet, hogy neked is persze. Ennek csak örülök. Hogy ezen mit nem tudnék benyelni nem tudom, de ahogy Coma már utalt rá, néhol szerintem is eléggé kuszák a gondolatok. Ez a politikai dolog megint nem értem micsoda. Betyársereg? Asse tudom kiaz miaz, tőled hallom ezt először, hogy ismerem őket. Gárda? Még zsákot pakolni se mehetnek, majd pont miattam vonulnak fel!? Még ha ismernék is ilyen embereket, mire ideérnek már rég összevertél a haverjaiddal. Ezt talán tényleg nem gondoltad komolyan, de sajnos mégis leírtad. Senki nem tud megvédeni ha bántani akarsz engem, hiszen mire ideér valaki, már úgyis mindegy. Maximum a megtorláson dolgozhatnék, de minek. Amíg rajtad ott virít a feszület, addig engem valóban érdekel Jézus Krisztus. Kíváncsi lennék te odatartanád e az arcod ha arcul csapnálak. A kenyérdarabkáidat pedig láthattuk, amelyeket a köveimre visszadobtál. Ennyit Jézus Krisztusról.

Zsolti:
"én is úgy gondolom hogy mindenkinek jobb így mivel téged is meg tudnak védeni a veszélyes barátaid.nem kell ebbe belelátni nagy dolgokat feri,ahogy ígértem szerintem egy-két pofontól,amit lehet hogy én kaptam volna tőled,észhez tértél volna,ha adod ha kapod"

Veszélyes barátok? Zsolti. Te voltál a legveszélyesebb barátom. Még Levi is ezt mondta. Mondanám, hogy mint felebarátom még mindig te vagy az. Bár hozzá kell tenni, hogy elsősorban nem a külvilágra, hanem saját magadra vagy veszélyes. Elpocsékolod a drága idődet a fame-re, és a valódi értékek mennek a levesbe. Ahogy 2Arc is reppelte egy éles pillanatában. A sár az arany. Pofonok semmit nem oldanak meg, csak elmélyítik a sebeket. Ha a pofonok szintjén tudsz csak gondolkodni, akkor az csak azt mutatja, hogy tényleg nem érted a világot. Sosincs utolsó pofon, ha elkezdődik a dolog. A szavak is ilyenek. Mindenki az utolsó szót akarja. Csak az elcsendesülésben születhet megoldás. De mi folyton zajongunk. Egyszer ki kéne próbálnod, hogy legalább 3 órán át csendben ülsz, úgy, hogy senki nem zavar. Na az lenne a "flash", nem a xanaxra a pia...

Zsolti:
"de én tiszteletben tartom a családodat és a nagy fenyegetőzésben ezt is elmondtam közös barátunknak,hogy nem akarok atrocítást se magamnak se a kapcsolataidat ismerve rosszat a családomnak"

Állatira tiszteletben tarthatod a családomat ha pofozkodni akarsz. Ez aztán a tisztelet mondhatom. Az én kapcsolataimról sajnálom, hogy nem írtál egy külön cikket. Én nem tudok ilyenekről, de majd gondolom felvilágosítod az olvasókat róla. Lehet, hogy valójában egy igazi maffiózó vagyok és ez az egész reppelősdi csak elfed valamit. Néha már magam is félek magamtól.

Zsolti:
"ezt is csak azért neki mert te kinyomtad a telefont.a mellkasomon fent van a kereszt és hidd el hogy az én utamat is egyengeti ott fent.én most is a Jóistent kértem hogy segítsen meg téged és hagyd abba a hazudozást"

Ez az egyik kedvenc részem volt. Válaszom nincs rá, de nem hagyhattam ki, az idézetek közül.

Zsolti:
"nem gondolom hogy tévúton járnék ,többet éltem mint te és az általad ócsárolt gangszterapről is úgy gondolom az én számból építőbb jellegű,mint az összes komolyabb magyar rap együttvéve"

Szörnyű ilyet leírni, de aki valóban ilyet mond, hogy többet élt, mint valaki más, az valóban semmit nem látott és értett meg eddig az életből. Hogy mondhatnánk bárkire is ilyet. Nem láttuk, amit ő látott, nem éreztük amit ő érzett. Nem tudhatjuk, hogy ki élt, "többet" mint a másik, és mi is számít többnek!? Ez csak ilyen olcsó piaci dobálózás. Az építő jelleget inkább hagyjuk. Végülis szarból is lehet várat építeni. Ez igaz.

Zsolti:
"csak olvasni kell a sorokban.felelőséggel tartozunk a szövegeinkért,ebben is egyet értünk,de egyet ne felejts te az idióta tinihülyítő sokak által náci és szélsőjobbosnak nevezett szövegeiddel,ugyanúgy rombolsz nem építesz."

Most az előbb jöttél a Jobbikkal, meg a Cionistákkal, most meg nem nevetsz azokon akik náciznak!? Zsolti hogy van ez akkor? Ez már megint olyan, mint, hogy nem fenyegetlek és utána egy sorral megfenyegetlek!? Ez nekem tényleg fáj. Komolyan majdnem úgy mintha ütnéd a fejem. Sajog egyszerűen. Az én rombolásom ettől függetlenül lehetséges, nem zárhatjuk ki. Sajnálom, hogy ezt nem fejtetted ki bővebben, hogy miben nyilvánul meg az én romboló munkásságom. Mármint csak azért sajnálom, mert közben talán te is rájöttél volna egy-két dologra.

Zsolti:
"ne azzal fogalakozzál és erre kértelek az ominózus beszélgetéskor hogy kik mit csinálnak akikkel csináltam egy featet.azzal foglalkozzál hogy kiállok minden olyan dolog ellen amik rombolják a fiatalokat."

Világos. Tehát Vona Gábor összehoz egy jó választási programot és nagyon fasza csávó, úgyhogy ne érdekeljen már, hogy Gyurcsánnyal indul országjárásra. Logikus és érthető. Ugyan már Zsolti. Rajtam is érződik biztos, hogy fáradok, de ez már tényleg na.

Zsolti:
"én haverom még mindig járom az utcákat meg a tereket és látom mi a helyzet.én beszélgetek fiatal gangstákkal és mindegyik megkapja tőlem az instrukciókat,utcagyerek.
gyakran nézek tükörbe szeretem ha mindenhol van egy,sokat gondolkozom a magadfajták miatt hogy abbahagyom,ezt el is rappeltem elegem van ebből egy kicsit már de hát ez örök szerelem.úgy ahogy minden nő akivel kapcsolatban voltam és vagyok a szívem nagyságát"

Én már nem járom őket. A gyereket nem visszük sétáltatni. A Széchenyi várost lebontották és lakópark lett helyette. Anyámékat is átköltöztették házba a panelból. Máshova meg helikopterrel járok. Zsolti ugyan már. Gangsták.. ez már komolyan olyan, hogy majdnem egy "szmájlit" is beillesztettem. Tehát te gondolkoztál már azon, hogy leteszed a mikrofont. Én ezt semmiképpen nem ajánlanám neked. Gondold el, ha ilyen feszült vagy a reppelés mellett, hogy nem titkoltan nyugtatókat szedsz, akkor mi lenne a repp nélkül. Ezt a legkomolyabban kérem, hogy inkább reppeld ki magadból, a sok szarságot. Még az is jobb, mint hagyni, hogy felőröljenek a rémképeid és kényszerképzeteid.

Zsolti:
"kedves egybegyűltek.
teri barátunk ismét megmutatta,hogy nem bírja elviselni,hogy nem elhiszem hogy szárnyalok, hanem az egyetlen vagyok aki úgymond megmondta neki a frankót és befejezte a barátkozást és azóta sikereket mégpedig százszoros sikereket érek el"

Ha a korábban idézett sorok lettek volna a "frankó", akkor elismerem, hogy megmondtad nekem. Nincs mit ezen tagadni. A barátkozást valóban abbahagytuk. A barátkozás tudod olyan, mint amikor szagolgatja két ember egymást. A barátság az úgy van. Magától. Működik. A barátkozás olyan mesterséges. Sajnos ezt valóban abba kellett hagynunk. Ha azt mondod szárnyalsz én elhiszem neked. Csak halkan jegyzem meg, hogy eddig csak olyan emberek mondták nekem, hogy szárnyalnak, akik valójában akkut lelki sérültek voltak, de nem zárhatjuk ki, hogy te kivétel vagy, hiszen ezek csak az én tapasztalataim. A százszoros sikereket sem tagadom, sőt a magam módján örülök is neki, hiszen azok a dalok a legnézettebbek közé tartoznak, melyekben én magam is szerepelek. No ez persze csak vicc, hiszen ezek után inkább szégyellem őket. Sőt ez is csak vicc, mert nem szégyellem őket. Abból neked és nekem is tanulni kellett. Úgy kellett lennie. A százszoros sikerekhez pedig gratulálok! Mind az anyagiakhoz, mind a "respektekhez"! Legalább te is klubtag lettél és görgetjük a milliókat! Én soha egy pillanatig nem éreztem, hogy sikeres lennék. Ha te mondod, hogy sikeres vagy én elhiszem neked, de számomra megfoghatatlan fogalom a siker. Soha nem tudtam mit jelent. Én valószínűleg soha nem voltam az. Van egy elképzelésem amúgy, hogy mi lehet a siker, és abból én inkább köszönöm, nem kérek. Az, hogy Terinek hívsz külön passzust érdemelne. Én a magam részéről úgy gondolom, hogy ennél már nincs lentebb, de ez csak ilyen romantikus frázis, hiszen tudom, hogy biztosan van. Minden esetre téged Zsoltnak kereszteltek, és Mr.Bustának hívod magad. Sokszor úgy viselkedsz, hogy valóban inkább Zsótinak kéne hívni, de ha nem haragszol rám ezt a tempót nem veszem fel.

Zsolti:
"arról nem beszélve,hogy a csibészek között teri,nekem köszönheti hogy valaha valamelyik bepörgette a lejátszójába,bár azóta változott a helyzet,mindenki rühelli ezt a kiforgatós patkányt.a saját barátja nem menne oda érte,ha bárki rosszat akarna terinek,de nem is ez a lényeg."

Erre talán Levi és a Pitbull Team a legjobb példa. De sorolhatnám még. Bár a fene tudja. Tényleg lehet, hogy csak azok a csibészek akiket te ismersz. Csak Esztergomban élnek, és csak te ajánlasz nekik zenét. Mást maguktól meg sem hallgatnak. Azóta viszont annyi az egésznek. A kutya nem hallgatja ezeket a buzis, romboló, tinihülyítő marhaságokat. Hála Istennek! Azt, hogy ki jönne értem, meg ki nem, biztosan jól tudod. Viszont még mindig nem érted a lényeget. A barátom jönne. Aki nem jönne, az nem a barátom. Ha már a lényegnél tartunk, ha csak ennyit helyre tudnál tenni magadban, már sokkal előrébb lennénk.

Zsolti:
"tehát az elbújtatott megfogalmazott agyon bonyolított mondataitokból mindenki érzi rajtatok a felkészületlenséget a hozzá nem értést és vigyorog a fél jobbik terin,sőt annyira benne van a jobbikban hogy ha a személyes testőrének nem mondom hogy ki ő,nem is tudja meg soha."

Most akkor vannak komoly politikai kapcsolataim vagy nincsenek? Meg vannak veszélyes barátaim vagy nincsenek? A sokat emlegetett testőröm megintcsak nem lett megnevezve. Pedig most leránthattad volna róla a leplet. A francba! Szóval lehet, hogy voltak veszélyes barátaim még pár sorral ezelőtt, meg gárda meg betyársereg, meg így meg úgy, de időközben kikoptak. Komolyan Zsolti néha úgy érzem, hogy többet tudsz rólam mint az NBH. Én mondom, hogy ott nem vezetik ilyen pontosan az életem történéseit, mint amennyire te vágod azokat.

Zsolti:
"amatőrséget mégpedig nagyfokút jelez az is,hogy megpróbál beállítani egy erőszakos embernek"

Dehogy akarlak Zsolti. Ez sem a klippjeidből, sem az írásaidból, sem a szövegeidből nem jön le. Hát nem látod, hogy egy szerencsétlen bohóc vagyok!? Hogy lennél te agresszív. Hát téged csak néha kihoz a sodrodból a sok buzi geci fasszopó. Minden joggal! Zsolti nincs veled semmi baj én mondom!

Zsolti:
"felébredt ebből mindenki,a kutya nem kiváncsi rájuk akkor van élet ha én vagyok a téma ,meg a deego meg a tibbah."

Ez lehet, hogy így van. Deegoval egy nagy tehetséget veszített a hazai hiphop történelem. Az első albuma tele volt érzelemmel és gondolatokkal. Nagyon sajnáltam mikor beállt a sorba. Tibbah mellett meg persze, hogy nem lehet elmenni szó nélkül. Ebben igazad van Zsolti. Én is meg szoktam jegyezni a szomszédnak, hogy mekkorát kakilt a macska, vagy ha ő látja előbb, akkor ő jegyzi meg. Az ilyen fura feltűnő dolgokról van véleménye az embernek.

Zsolti:
"én minden nap imádkozom vele ellentétben,de úgy gondolom pont leszarom hogy szeret e vagy nem,én nem szeretem ,bár már imádkoztam azért hogy helyrejöjjön az agyában a béke."

Ez tetszett ez a rész. Karácsonykor akár betlehemezhetnél is!

Zsolti:
"hogy féktelen erőszak az szerinte hogy obszcén kifejezéseket használunk,az az ő véleménye nem kel elhinni,úgy ahogy rengetegen jönnek rá,mekkora hazug ember terenc"

11 évig vártam, hogy egy hazugságomat felfedjék. Ákos amúgy felfedte. Hiszen ő nem beszélt a politikai foglyokról, slussz passz. Basszus. Tényleg lebuktam. És onnantól dőlt az egész kártyavár.

Zsolti:
"kibaszott nagy tévedésbe vagytok egymással,mert amikor dj comával beszélgettem rapről,ugyanazon a véleményen volt,ő az egyik legjobb spanja, mint én vagy mint Kepy,aki kikeverte minipack kettőt,azt érdekes módon nem keverte bele ,mer olyan szüksége van rá mint halnak a vízre."

Ez a DJ Comás téma Coma részéről azóta már tisztázva lett. Kepyvel kapcsolatban igazad van. Azt hittem van köztünk egy úgymond több mint munkakapcsolat, de sajnos tévedtem. Ezt elismerem. Fájt kicsit, hogy ő keverte ki a minipackot, dehát ez van. El kell fogadnom. Nem szeretnék belerondítani a barátságotokba, inkább félreállok.

Zsolti:
"08ban lezártam egy korszakot és tovább léptem,a magam erejéből ,nem úgy mint teri aki,a putris feelinget játszva görgeti a milliokat mert ugye senki nem hiszi el hogy több ezer lemez eladása után nincs pénze,ugye a polok meg a stb"

Ugyan Zsolti. Ha igazán férfi lettél volna, akkor felhívtad volna közös ismerősünket, hogy mi a helyzet a pólókkal. Pár tucat valóban elment belőlük az évek során. Abból a pár száz lemezből, pedig éltem, adót fizettem, építettem stúdiót, ahol neked felvettem két albumot és a többi. Most kérdezném, hogy te mennyi adót fizettél a lemezek után, de inkább nem kérdezem. Szóval görgetem a milliókat ja. Mint a ganajtúró bogár. Amúgy tényleg. Ha az ember keres 150.000 forintot havonta, akkor pár év alatt már görgethet is egy milliót. Van benne "realitás". Mondaná a régi énem, hogy tényleg egy szánalmas barom vagy, de nem tagadom. Görgetem a milliókat, és csak azért nincs "semmim", mert se kocsit, se házat, se semmit nem merek venni, nehogy feltűnjön valakinek. De te baszki lebuktattál. A fenébe. Amúgy, hogy őszinte legyek, mint a legnézettebb hazai előadó a youtube-on, minden gond nélkül görgetném a milliókat. Táborokat szerveznék, erdei iskolát csinálnék, magyar földre mozgalmat építenék és a többi. Te mire költenéd Zsolti!? Persze a kérdés költői.

Zsolti:
"bár való igaz láttam hogy sokszor csurgott a fülzsír a füléből a nyílt utcán ,de nem szóltam neki és nem állítottam hogy feri tiszta összeszedett elméjű magára valamit is adó ember,mert sajnáltam a donga lábaival együtt"

Ezt nem értem. Zsíros volt a fülem és nem szóltál!? A fenébe. Hát milyen egy fura barátság volt ez akkor. Mondanám, hogy ha olvassa ezt valami ismerősöd, talán tudja mire számíthat, dehát na. A donga lábaimmal valóban örülök, hogy járni tudok, hiszen való igaz, hogy születésemkor úgy volt, hogy tolókocsiban élem az életem, de köszönöm, hogy sajnáltál. Jól esik. És őszintének is tűnik. És így akarsz velem verekedni? A kis donga lábaimmal, még elcsúszom a saját fülzsíromon. Ez nem túl férfias szerintem Zsolti! De nem is túl becsületes! De nem is egy utcagyerekre vall!

Zsolti:
"meg sajnáltam a szüleit mikor hallottam hogy beszélt velük,nálunk ez nem volt szokás"

Akkor biztos csak akkor beszéltél úgy a szüleiddel mint szódás a lovával, amikor én ott voltam. Micsoda fura dolgok ezek. Amúgy néha tényleg türelmetlen vagyok velük, mert ilyen barom az ember. De te legalább nem. Csak mindig összenéztünk a hátad mögött, hogy fuhh. Dehát na. Ez is biztos csak a képzeletem szüleménye.

Zsolti:
"azért nem hallgatnak amerikai rappet,mert a vezér se hallgat,na felénk ilyen nincs,itt mindenki hallgathat bármilyen rappet."

Az van Zsolti, hogy mindenki magából indul ki. Én soha nem voltam senkinek a vezére. Te is azt írod, hogy nálatok máshogy megy, de azt nem írod, hogy nem vagy vezér. Csak annyit írsz, hogy vezérek vagyunk, de nálatok máshogy megy. Nem Zsolti nem. Én nem vagyok senkinek és nem is voltam senkinek a vezére. Te viszont valóban az szeretnél lenni. Sok "sikert" hozzá. Már ha egy vezér lehet sikeres. Szerintem a "vezérség" inkább ítélet mint kiváltság.

Zsolti:
"azért van ott a saláta zenei kultúrája,a béka és a béke picsája alatt,mert azt se tudják mi az a rap"

1-2 évig azért jó volt na. De én megértelek. És kérlek az olvasók nevében, ne haragudj ránk, hogy nem tudjuk mi az a repp! Bűnös a lelkünk! Legalábbis az enyém biztosan! Kegyelmezz!

Zsolti:
"nem tudják bazzmeg.sikertelen erőtlen ismeretlen előadók tömkellege,tisztelet a kivételnek."

Gondolom mindig az lenne a kivétel akivel éppen beszélgetsz, és sikerül meggyőznöd, hogy csak azért van kinn a salátán, hogy a nézettséget növelje, mert az nekem kell, és mert az nekem jó, ergo kihasználom, vagyis ő egy áldozat tulajdonképpen.

Zsolti:
"annyira nem volt kit hívni a salátarádióba hogy mivel rengeteget voltam lent kecsón,mindig megkért üljek be beszélgetni egy jót,vagy aki meg volt hívva az hazament délután mert összeveszett a vezérrel,vagy nem szopta fel"

Tehát nem te hívogattál, hogy jönnél már "promózni". Értem. Akkor viszont köszönöm, hogy jöttél! Sokat segítettél, és utólag is hálás vagyok érte!

Zsolti:
"itt is komolyan veszik a hallgatók a dolgokat legalábbis az én hallgatóim nagy részét rengetegszer kértem arra ne csinálják azt amit terenc szeretne ,mert az tényleg amerika szagú lenne és akkor ő lenne az első raper az országban akit szájbalőttek,nyílván ezt nem szeretné senki de én smekker voltam teri előtt is ,nemhogy utána."

Ezek szerint a hallgatóidnak van pisztolya. Vagy nem tudom, hogy értetted ezt. De minden esetre köszönöm, hogy megvédtél! Tényleg köszönöm!

Zsolti:
"hogy mi össze fogunk menni?ezt minek vegyem fenyegetésnek ,hogy megkerestet a gárdával,úgy értsem?adjam be azt a keresetet rágalmazásért meg hitelrontásért ?az éjszaka gyermekei között ez nem szokás,de nem nem."

Csak akkor add be, ha tényleg nagyon ki akarod nevettetni magad. Mármint még ennél is jobban. Egy repper nyilván keresetet ad be és szalad a bíróságra, mint anyu szoknyája alá. Ez a gárdás vízió már megint tőled jön. Én ilyenre még csak nem is utaltam.

Zsolti:
"fura hogy éppen a klipre egy évvel a fankaferi ügy után egyből felkerültem a napiszarra.mitől,?mer valaki odatetette .az a köcsög bozolaci soha nem talált meg addig MÍG RENGETEG PÉNZT HOZTAM REKLÁMMAL ENNEK A fiúnak a zsebébe."

Zsolti!? Te nekem a zsebembe pénzt hoztál? Mondanám, hogy kérlek írd le milyen módon, mert inkább szeretném visszaadni, ha ki tudjuk számolni, hogy mennyit... Ja!? Milliókat nem!? Azokat görgetem. Úgy lettek milliók. Mert nekem volt egy millióm. Te meg hoztál egy másik milliót. És úgy lettek milliók. Zsolti komolyan mondom a jó Isten szerelmére. Annyira aggódom érted! Nem úgy ahogy te értem, hogy a barátaid nehogy megverjenek, hanem én valóban aggódom érted, mint embertársamért!

Zsolti:
"hogy valamit is elnézett nekem ,nem tudtam róla,nyilván álmodott valami rosszat.ő propagálja és propagálta hogy mondjuk meg a frankot,de ez a patkány nem mer oda állni elém úgy mint én elé.nem is fog."

Nyilván nem futnék el ha meglátnálak, de mi a francról kéne még nekünk beszélni. Te azt fejtegeted, hogy én Teri egy hiteltelen hazug ember vagyok. Én nyilván egy sajátos formában pont veled kapcsolatban próbálom erre felhívni az olvasók, de leginkább a te figyelmed. Gondolod, hogy zöld ágra tudnánk vergődni? Nem attól férfi valaki, hogy tudja tépni a száját. Legalábbis szerintem.

Zsolti:
"ő volt az kedves olvasó aki nem merte még telefonon se megbeszélni a dolgokat kinyomta ill. nem vette fel .miért ?fél szembenézni az igazsággal.ehelyett rám küldte a feleségét skypon ,egy perc alatt másolt egy esszét és kiléptek,majd töröltek.na ki a korrekt?ő,hát persze."

Attól, hogy ordibálsz a telefonban, az amit mondasz nem válik igazzá. Mondhatnak valamit sokszor, mondhatják hangosan, mondhatják ordítva. A hazugság akkor is hazugság marad. A feleségemről annyit, hogy ezen még ő is csak nevetni tud. Ő ugyanis egy szuverén szabad ember. Talán a hallgatóid is tudják, hogy te hogyan viszonyulsz a nőkhöz. Te lehet, hogy valóban küldted volna, ahogy szereted utasítgatni az embereket. Én viszont inkább arra kértem a szerelmem, hogy ne írjon be, viszont ő be akart, és egy szabad ember. Nem korlátozhatom ebben. Mondanám, hogy mindenki magából indul ki, de már nem is kell talán. Talán már érted, hogy mennyire tévúton jártál. Mármint ott belül, érted. Kívül még mindig csak a harag dominál. De én bízom benne, hogy idővel belátsz majd egy-két dolgot.

Zsolti:
"terinek hívom pont azóta a pont óta mert egy jellemtelen és női lélekkel megáldott lelki sérült,aki a feleségét vonja bele a férfiak dogába miközben burkoltan fenyeget és nyíltan rágalmaz.egy lány.tehát teri.beefet nem kapott még ,ezért le is írtam az adott szövegek helyébe sokan beleképzelhetik magukat,ezt ő is leírta.nyugi,ha nem tud nyugodni lesz az is."

Én értem ezt a fajta sovinizmust, és úgymond elfogadom, de inkább bizonyos férfiak számára kellemetlen, hogy az igazságnak nincs kukija vagy puncija. Ha érted mire gondolok. Sőt még rosszabb ha a feleségemtől hallod, hogy "milyen is vagy", mintha egy férfitől. Akkor azt csak sima anyázásnak veszed ha én mondom, de ha egy nő mondja az egészen más. Nem tudom miért. Valahogy így működik a dolog. Nyugodni talán nem nekem kellene.

Zsolti:
"itt hagy jegyezzem meg, hogy kapd be a faszom coma és ébredj fel."

A Comának címzett bejegyzésedre nem reagálnék. Beszéltem Comával és megegyzetünk abban, hogy viccnek is rossz. Legyen ide elég ennyi. Viszont egy mondatot azért kiemeltem. A régi énem biztos megkérdezné, hogy mit képzelsz te magadról, hogy így beszélsz emberekkel, de a mai énem már inkább sejti, hogy mit képzelsz magadról. Viszont tudod milyen veszélyes a képzelet. Egyszer megreped a burok, és széttörik az álomvilág.

Zsolti:
"állítólag most jutott el levi barátján keresztül terenchez a válaszom,amit egyébként már olvasott korábban,csak mivel a blogom nem rég óta létezik ,nincs is kint régóta"

Zsolti ne haragudj rám, az elmúlt hónapban kisfiam született. Tényleg ne haragudj, nem volt időm. Ha már itt tartunk, majd nagyon gratulálnék a gyermekedhez neked is a jövőben, hiszen szeretném már látni, hogy bizonyítod, hogy te is férfi vagy. Lehet itt Terizni, meg minden. De a gyereket meg is kell ám tudni "csinyáni". Az anya pedig kell, hogy akarjon tőled babát. Úgyhogy hajrá Zsolti! Ha valami akkor ez biztosan férfias dolog, úgyhogy őszintén remélem, nem lesz gondod a gyermekgyártással. Ennyit a férfiasságról.

Zsolti:
"én úgy gondolom az én válaszom,még mindig sokkal korrektebb mint teri bármelyik írása rólam."

Főleg a Terisek. Azok a legkorrektebbek. Meg a nemfenyegetős fenyegetések.

Zsolti:
"ezek után felhívtam levit,akivel a mai napig nagyon jókat beszélgetünk,nyilván nem tárom fel minden szavát a dumáknak,mert az nem lenne fair,csak ami lényeges."

Az, hogy Levi türelmesen végighallgatja a mondókádat, nem azt jelenti, hogy jókat elbeszélgettek. Ezt azért tőle is meg kellene kérdezni, mielőtt "vele takarózol".

Zsolti:
"itt még egyszer elmondanám a kedves neje szavai el vannak mentve skypeon mert azon fightoltak velem"

Remélem a "nejem" fórumba írt szavai is el vannak mentve, ahol szépen leírta, hogyan hazudoztál róla...

Zsolti:
"ezek után felhívtam terit,mert gondoltam valamilyen úton módon csak pontot kéne tenni az ügy végére.ez a fasz ,felvette a telefont mert nem tudta hogy mi a régi számom,jááá,de nagy veréb vagy ,Istenem."

Ez "verébség", hogy felveszem a telefont? Zsolti te. Pedig nálatok van légkondi. Értem én, hogy meleg van, dehát na.

Zsolti:
"megkérdeztem tőle hogy mi legyen.állítsunk fel egy ringet és boxoljuk le,ha férfi elvállaja,ő azt válaszolta MARAD A SZAVAKNÁL"

Most akkor egy sajnálatra méltó donga lábúval akarsz boxolni? És repper létedre neked gáz ha a szavaknál szeretnék maradni? Erővel akarod eldönteni az igazságot? Zsolti. Istenem. Az a bizonyos sokat emlegetett tükör, tényleg hol marad...

Zsolti:
"pedig tudjuk komoly harcművész nekem ilyen téren semmilyen tapasztalatom nincs és megkérdeztem újra és újra!"

Sosem voltam komoly harcművész Zsolti, ezt te is tudod, nagyon olcsó cinizálás volt ez, viszont én úgy emlékszem, hogy én valóban sokszor megkérdeztem, hogy milyen repper vagy te, hogy nem bírod elviselni, hogy írnak rólad, és nem kaptam választ rá...

Zsolti:
"kitér a válasz elől,mert egy lány.. teri,ez a név tökéletesen illik rá.
összekever a hip-hop szakma azon arcaival akik szarnak rá és megígérték már százan hogy eléállnak és.."

Már megint itt tartunk. Annak lesz igaza aki megveri a másikat. Igaz!? Az ovi óta fejlődtünk valamit?

Zsolti:
"én megkérdeztem lemenjek e,megbeszéljük e vagy mit akar,mert sajnos az életem nem a rapről szól,komoly családi problémáim vannak és nem kívánok ezzel foglalkozni"

Nyilván akarok társalogni egy olyan emberrel aki hazudozik a feleségemről, fenyeget és Terizik a blogján. Örülök, hogy ez itt már a vége, mert ez tényleg fájdalmas.

Zsolti:
"nincs hozzá erőm energiám,reflektálnom muszáj.mert komoly bázisom van,sokan,rengetegen hallgatnak és várják a választ ennek a fasszopónak az írásaira!"

Hallgatnak Zsolti. De nem értenek. Nem értik azt a hisztiző síró kisfiút. Hiszen saját magukban is olyan jól elrejtették. A fasszopónak megadtad a választ, kemény voltál. Gondolom jön még majd valami nem fenyegetős fenyegetés, és némi Terizés, de sebaj. Mindenképpen te nyertél Zsolti! Akár Terizve, akár boxban, akár reppben! Te vagy a menő, te vagy a király! A legrealebb! Hiszen te is megmondtad magadról. Sőt nem is a te oldaladon lesz a tiéd az utolsó szó, hanem annyira jófej leszek, hogy még itt a fankadeli.hu oldalon is a tiéd az utolsó szó! Köszönöm Zsolti, hogy ismerhettelek! Tanultam belőle és ezért hálás vagyok amíg élek!

Zsolti:
"itt nyilvánosan kijelentem a tények ismeretében hogy én vagyok a legrealebb raparc és szarok a szádba te kislány.
ez már nem a rapről szól,itt komoly bajok vannak teri.Isten óvjon!"


2010.06.14. 23:22