"Elmesélném, hogy mi történt ma irodalom órán."

"A tanár 10 perc késéssel bejön az órára (2. óra). Leül és valahogy elkezd a politikáról beszélni. Több osztálytársam is bekapcsolódik, én direkt kimaradtam belőle, mert nemnagyon szeretjük egymást a tanárnővel (aki mellesleg az osztályfőnök is), mert többször vitatkoztunk már órán különböző témákban. Az a fajta ember vagyok aki szívesen vitatkozik és nem szereti abbahagyni a vitát amíg meg nem győzi a másik felet, vagy pedig őt nem győzik meg.
Beszélgetnek a pártokról, arról, hogy mi van elszúrva az országban és egyebekről.
Aztán az egyik osztálytársam megjegyzi, hogy a Jobbiknak kellett volna nyerni és akkor rend lehetne végre az országban.
Ekkor a tanárnő hirtelen tiszta zaklatott lett és elkezdte mondani a magáét. Nácizza, fasisztázza és homofóbozza a Jobbikot, de olyan tempóban amit eddig még egyik órán sem hallhattunk tőle. Nekem se kellett több és elmondtam, hogy én mit gondolok erről az egészről. Ekkor azt mondta, hogy én csak azt hiszem, hogy úgy van és, hogy fiatal vagyok (18) még a politikához és tanuljak helyette inkább. Megszólal a csöngő. Elindulok kifelé, de közben még mondott valamit amit a zaj miatt nemnagyon hallottam, de amikor az ajtóhoz értem akkor ismételten lehomofóbozta a Jobbikot. Erre én csak annyit mondtam, hogy nem véletlen volt a Bibliában Ádám és Éva, Ádám és Béla helyett (még régebben vitáztunk a Bibliáról és annak hitelességéről, mert én nem hiszek se benne, se Itenben ő pedig eléggé erősen).
Erre megint azt mondta tiszta idegesen, hogy fiatal vagyok a politikához és tanuljak inkább amihez segítséget is ad, mert következő órán dolgozatot írok a Bűn és bűnhődésből.
A következő irodalom órám holnap lesz...
Milyen tanár az aki nem érkezik pontosan az órára (késtem már el én is, nem is egyszer, de ő minden óráról késik vagy 10-15 percet) és a tananyag leadása helyett a politikáról elkezd beszélni, majd vitatkozni a "még fiatal"? diákokkal? Az a tanár aki képes megbűntetni egy tanulót csak azért, mert nem azon a politikai állásponton van amin ő?
Érdekes dolgok ezek..."

2010.04.17. 12:09