"Ketemén írta rólam egy Béta Hullám nevet viselő blogon:

FankaDeli v.s Ákos?...

Értitek? FankaDeli most színvallásra kényszeríti a kétszínű, álnemzeti Ákost.
A videót csak most találtam meg, bár már vasárnap óta kint van, de FankaDeli csatornáját sajnos nem nézegetem minden nap. Talán fel kellett volna rá iratkoznom…

FankaDeli ebben a videóban lényegében két dologgal vádolja meg Ákost. Az egyik az, hogy valamit mondott Budaházyékkal kapcsolatban, valami csúnyát, de az persze titok, hogy mit – majd Ákos tisztázza magát, ha „meri”. A másik pedig az, hogy bár Ákos nemzeti színekben szereti feltüntetni magát, zenéje valójában „multikulti”.
Az utóbbiban mindenképpen igaza van: ez az Ákos török névvel nyomul, ráadásul a zenéjében nem csak tilinkó, rézkürt és citera hallható, hanem csúnya gonosz globalista elektromos gitár is. A Chapman Sticknek meg még magyar neve sincs! Még szerencse, hogy a Vereckei-hágón őseink rappelve jöttek át…
Nem kellene ez a kokárdaméregetés, kedves Fanka, például azért sem, mert többek között emiatt vannak egyesek rossz véleménnyel azokról, akik a nemzeti ügyet fontosnak tartják (ami pedig minden magyar ember számára egészséges alapvető önzés, túlélési ösztön lenne), a „globalizációnak” becézett centralizációt pedig ellenzik. Nem kéne ezt a témát azért sem feszegetni, mert míg te a nemzet „hazatévedt báránykája” vagy, mint oly sokan mások, és néhány éve gyökeres fordulatot vett mondanivalód, Ákos lényegében húsz éve ugyanazokról a dolgokról énekel, nála csak a körítés, a „multikultiság” mennyisége és mikéntje változik, az alapvető üzenet soha.
És most lássuk a lényeget. Ákos csúnyát és nemzeti-oldalhoz-tartozással-összeférhetetlent mondott Budaházyra, és jobban teszi, ha tisztázza magát, mielőtt elkezd kifele íródni a nemzetből úgy, hogy meg sem áll Izraelig.
A probléma csak az, hogy Fanka nem hülyegyerek. Egy értelmes ember, aki pontosan tudja, mit csinál, amikor egy &uuuml;zenettel – akár rapdallal, akár célozgató házivideóval – kiáll a nyilvánosság elé. Pontosan tudja azt, hogy Ákos erre a videóra nem fog reagálni, mégpedig két okból.
Az egyik az, hogy mivel Ákos a magyar könnyűzenei élet „királya”, akinek trónját már húsz éve senki nem tudja megingatni, alulról bizony sokan rázták már az öklüket az elérhetetlen magasság felé. Alig akad olyan személyiség a magyar popzene apraja-nagyjából, aki ne próbálta volna vagy munkásságát, vagy politikai véleményét diszkréten vagy nyíltan támadni, lejáratni vagy éppen csak lesajnálni olyan széles nyilvánosság előtt, amelyhez éppen pozíciójából adódóan hozzá tudott jutni. Ákos pedig odáig eljutott, hogy egy dalban szánt néhány sort az ellene indított mindenkori média-támadásokra válaszul:
„Nekem sok a dolgom, én nem érek rá
Így hát mindegy, hogy mit is szóltál
Te csak akkor ítélj, hogy én ki vagyok
Ha egyszer tudni fogod, hogy te kicsoda voltál”
A másik ok az, hogy ha Ákos ingerküszöbjét el is éri FankaDeli üzenete – ami erősen kétséges – hát ő sem hülyegyerek, és pontosan tudni fogja, honnan fúj a szél. Pontosan tudni fogja, ha rászán egy Google-keresést, hogy FankaDeli a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje. Kapaszkodj, Fanka: Ákosnak is ajánlott képviselői mandátumot a Fidesz, de ő visszautasította.
Ennek ellenére őt bizony politikailag a Fideszhez köti a közvélemény, és szerintem sem alaptalanul, hiszen tett már több olyan nyilatkozatot is, amely a Fidesszel szembeni elfogultságáról árulkodik. Azt már ne is említsük, hogy Fideszes kampányrendezvényeken is fellépett, hiszen ugyanakkor voltak óriási koncertjei „csúnya-libsi-holokauszttúlélő-multikulti-drogos-szigetes-komcsi” fesztiválokon is. Tény, hogy Ákos nagyon fiatalon került nagyon magasra, nem abban a miliőben mozog, amelyben mi, nincs közvetlen tapasztalata arról, hogyan él az átlagember, ugyanakkor ahhoz nincs elég magasan, hogy átlássa, mi folyik a színfalak mögött, így aztán manipulálható a politikai véleménye.
A politikai pártok mindig is szerettek színészeket, zenészeket megnyerni a saját ügyüknek, és adott esetben képviselőként is elindítani – és persze nem a szakmai rátermettségük miatt…
Ez minden országban, minden párt esetében így van. Kérdés, hogy ki milyen mélységbe hajlandó süllyedni azért, hogy egy magasrendű célt szolgáljon.
És most lássuk, mit is mondhatott ez a feminin mozgású Ákos Budaházyról? Valószínűleg azt, amit sokan mások is elmondtak már; azt, aminek például már Tomcat is hangot adott (aki természetesen már a külső bolygóövig írta ki magát a nemzetből), meg többek között én is, akit persze már mind az indexfórum törzsközönség(esség)e, mind az árpádsávos alsónadrágban rohangáló emberek befantáziáltak Tomcat táskahordozóinak soraiba. Budaházy György gyakorlatilag mindent megtett azért, hogy oda kerüljön, ahol most van, természetesen azon kívül, amivel vádolják: hogy bármit ártott vagy ártani próbált volna Magyarországnak és a magyar embereknek. Budaházy a tízéves, aki odamegy egy csoport tizenhat éves suhanchoz, akik elvették a kisöccse tízóraiját, hogy visszaszerezze tőlük. Persze, hogy megkapja a magáét. Tiszteljük a bátorságát, a taktikai érzékét nem annyira. Bár szerintem a mai világban szükség van olyan emberekre is, mint Budaházy, akik, ha mást nem is tudnak elérni, meg nem alkuvó bátorságból és tartásból példát mutatnak a többi embernek. És bár amit most leírtam, már önmagában is olyan nemzetellenes gondolat, amelyért kisbetűvel fog bekerülni a nevem a történelemkönyvbe (bár a rovásírásban nincs is külön kis- és nagybetű), el tudom képzelni, hogy ha valaki ezt nem fejti ki így, hanem csak félvállról fogalmaz meg egy hasonló antimagyarizációs véleményt, mennyire oda lesznek menve hozzá néhányan.
Kezdettől fogva bírtam a nemzeti ügyről szóló dalaidat, Fanka. Persze nem képviselik azt az irodalmi színvonalat, mint Ákos szövegei, a kíséretek pedig kissé egy kaptafára épülnek, de a rapzenénél nem is ez a fontos, hanem a nyílt, egyszerű és egyenes odamondás. Kár, hogy a nemzet katonájából a Jobbik pártkatonájává váltál. Mert a kettő nem ugyanaz. De ezt csak akkor fogod majd megérteni, amikor „tudni fogod, hogy te kicsoda voltál”…"

---------

"A szerző megjelölése nélkül írta a piroslap blog:

FankaDeli húgykemény volt

Videóban dadogva beüzent a Jobbik és a szélsőjobb házi sztárjaként számon tartott FankaDeli nevű karrier rapper az Orbán Viktor barátjaként számon tartott Kovács Ákosnak.
„Kedves Kovács Ákos! Ez a videó neked szól, ez egy nyilvános üzenet”- kezdte a pártrapper, akinek két „jogvédő” (vagy jogtipró) ismerőse mesélte el, hogy egy kecskeméti kávézóban látták Ákost három hölggyel beszélgetni. (bár az ügyvédeket kötni szokta a titoktartás, és a magán beszélgetések szentsége, de úgy látszik, ha valaki nem ért egyet velük, akkor más a jogvédelem)
„Azt mondták, hogy nem lehetett nem hallani egy-két kijelentésed. Állítólag - bár én ezt a te szádból soha nem hallottam – te egy nemzeti érzelmű ember vagy mások szerint és talán magad szerint is. Ezzel ellentétben felerősítette bennem a kételyt az, amit szó szerint továbbadtak nekem az én barátaim” - mondta FankaDeli, aki nem akarta az ominózus mondatokat idézni, csak annyit árult el, hogy azok a politikai bűnözők foglyokhoz és a nemzet szó bizonyos aspektusból való használatához kapcsolódnak.

„Rád bízom, hogy felvállalod-e ami ott elhangzott. Bár soha nem találkoztunk, talán egyikünk sem veszített túl sokat, de akkor ezt tisztázzuk a nyilvánosság előtt. Ne telefonon hívj, ne írj e-mailt, mert ez nem egy személyes jellegű probléma” - figyelmeztette az énekest FankaDeli, aki szerint eljött annak az ideje, hogy tisztázzák, mi az álláspontja Ákosnak .
A pártrapper azért még egy szánalmas oltást bevitt a végén: „tényleg nem személyeskedni szeretnék, az én véleményem az, hogy a megnyilvánulásaid eléggé feminim (sic!) jellegűek, de biztos vagyok benne, hogy azért vagy annyira férfi, hogy ezt a dolgot dűlőre visszük”.
Szerintem, tök szánalmas az, hogy a Jobbikhoz közeli pártkatonák magaslóról osztják az észt mindenkinek. Elszálltak maguktól. Beképzelt pökhendi flegma undorító. FankaDeli, aki mielőtt pártrapper lett senki nem ismerte. Milyen világ az, ahol egy magánbeszélgetést nyilvánosára lehet hozni? Számon lehet kérni? Ahol művészeket lehet sértegetni, és kötelezni hogy valljanak politikai színt?
Kedves Fanka (nem is vagyok dadogós) Deli!
A magatokfajták még nem tudják, de magaslóról lehet nagyon pofára esni, így érdemes lenne leszállni. És talán vissza kéne venni az arcoskodásból, mert pár tüntetésen kívül, és néhány felgyújtott autón át, jól hangzó ígéreteken keresztül ugyan mást még nem tettetek ezért az országért! Te magad se! Kibaszott mód irritáló az, hogy mindenkinek megmondjátok mit tegyen, mit mondjon, mit gondoljon. Nem vagytok ti atyaúristenek, még ha annak is hiszitek magatokat! Az a politikai erő, mely nem ismeri az alázatot nem méltó arra, hogy népét szolgálja! És nem a szavak, hanem a tettek minősítik az embert! A te szavaid nagyképűek, a tetteid meg a pártroadshow-kon kívül semmi másról nem szolnak! Egyszóval az én szememben 0. Először otthon sepregess!
Akiknek meg elegük van a Jobbik ilyenfajta (magukfajta) politizálásból, küldje el őket a francba a neten, vagy bárhol. Biztos, kisebb lesz az arcuk. A Facebookon, már van egy pár olyan csoport, akiknek ez nem tetszik, csatlakozzatok hozzájuk (Itt vagy Itt!) és terjesszétek őket, csináljatok újat és hívjátok meg ismerőseiteket bátran! Ja és ne hallgass párt rappot, tehát FankaDelit, mert fars a szövege!
Update: A Mandiner reblogolta a posztunkat, és felvetettek egy jogos kérdést: Mit üzen a Jobbik szellemi hátországának egyik fő oszlopa Ákosnak és a nemzetnek, s egyáltalán, mi van a politikai foglyokkal? :)))"

---------

"Subba Daddy írta a Subba index.hus blogján:

Fankának tanúi vannak!!

Régi kedvencünk, Fanka újra hallat magáról, ezúttal Kovács Ákosnak üzen. A rappernek két tanúja is van arra, hogy Ákos egy kávézóban mondott valamit a politikai foglyokról, és mint egyik nemzeti érzelmű, számos rajongóval rendelkező, rájuk nagy hatással lévő zenész kéri a másikat, hogy nyilvánosan tisztázzák az ügyet. Mellesleg jelzi, hogy ha ő is a helyszínen tartózkodott volna, Ákos nem úszta volna meg számonkérés nélkül, hisz Fanka "nagy odamenős". Szerintem ez így helyes! (Ugye most nem kell idelinkelnem a wikipédiáról az irónia szócikket?) Ja, csini az Ansgar Aryan pulcsi!"
---------
"Yorcik White írta blogján:

Nemzeti bulvár: FankaDeli vs Ákos

Nehéz helyzetben találja magát a blogger, amikor egy olyan ügyről kell írnia, amelyet ő maga sem tud komolyan venni egy másodpercig sem. A nevetés kósza hullámai törnek rá, és csak azt veszi észre, hogy rendre félreüti a billentyűket gépelés közben. Nem egyszerű az élet, na! Pörögnek az események, főleg itt, a „nemzeti oldalon” (hajaj, régebben bátran leírtam ezt, most meg kénytelen vagyok idézőjelbe tenni). Mert ha éppen unalmunkban nincs kit baszogatnunk, akkor gyorsan találunk mi magunknak egy hazug „belső ellenséget”, akit aztán lehet baszogatni, jól. Persze szigorúan a nemzet érdekében!

A sztori régebbre nyúlik vissza, nem is kívánok én oldalakon át regélni. A lényeg, hogy a nemzeti rappernek, FankaDelinek már-már rögeszméjévé vált, hogy Ákos – ahogy ő fogalmaz – egy kamu, és évtizedek óta becsapja a hallgatóit. Mert Ákos nem is igazi hazafi, meg nem is igazi nemzeti érzelmű (ugye, mindig „mi” mondjuk meg, hogy ki számít annak, apelláta nincs!), és pusztán üzleti megfontolásból ír olyan dalokat, amilyeneket. Hogy ezek a dalok tulajdonképpen milyenek, azt nem tudjuk meg a derék Delitől. Állítólag nem elég egyértelműek és markánsak. Jó. Most már ezt is tudjuk. Lépjünk tovább, érjünk a végére, mert már most unom!

Szombaton történt az eset. „Azákossal”. FankaDelinek is csak úgy mesélték. Tudjátok, a klasszikus, „a barátom azt hallotta, hogy” kezdetű felvezetés. Szóval egy kicsit büdös. Egy kicsit izzadságszagú. Egy kicsit bulváros. De nem baj, FankaDeli vélhetően nagyot rikkantott: „nosza, itt az alkalom, most sarokba szorítjuk, és leleplezzük a gaz Ákost!” Gyorsan leült a szobájában a kamerája elé, és egy nyílt üzenetet fogalmazott meg Ákosnak, amit aztán rögvest feltöltött a YouTube-ra, meg ízibe szétküldött az ismertebb nemzeti hírportáloknak. Rövid közbeszúrásként: kíváncsian várom, hogy vajon a derék Deli mikor üzen egy videóban a kuruc.info gusztustalan stílusban rágalmazó és mocskolódó, anonim szerkesztőinek? Ha már így forrong benne az igazságérzet, ugye! Tehát szétküldte az anyagot szorgalmasan. Mégiscsak egy, keblünkön ölelgetett, álnok zenészről van szó, aki nem átall hitről, Istenről, szerelemről, 1956-ról, a bosszú népéről vagy a 101-es szobáról dalokat írni! Az általam kedvelt Szent Korona Rádió ismét bizonyított: korrektül hozták le FankaDeli videóját a következő kommentárral, amivel én magam is egyetértek:

„Eddigi tapasztalataink alapján, Ákos megnyilatkozásai, dalai és az interjúkra adott válaszai alapján nem értünk egyet a rapper személyes véleményével, mert Ákost egy igazán jó hazafinak tartjuk, aki a saját színterén nagyon sokat tett és tesz a magyar nemzetért. Mindenkinek megvan a szerepe a nemzetért, a hazáért való küzdelemben, és úgy véljük, hogy ő a sajátjában példamutatóan teljesít.

Nyilván sokan mondhatnák, hogy mit csinálnának máshogy, ha olyan helyzetben lennének, mint Ákos, de ezen a sehova nem vivő gondolkodásmódon kívül inkább azt javasoljuk, hogy mindenki a saját korlátait tolja ki minél messzebbre, és úgy igyekezzen sokat tenni a hazájáért.

FankaDelihez visszatérve: a rappert mind személyesen, mind zeneileg szintén sokra tartjuk, aki rövid idő alatt már sokat megtett a hazájáért. Ákosról alkotott véleményével már az egyik szövegében (Suhancos - Legotest) hallható mondat kapcsán sem tudtunk azonosulni, de ettől függetlenül rendkívül kíváncsivá tett minket, hogy vajon mit is mondhatott Ákos a politikai foglyokról.”

Ez utóbbira én is kíváncsi lennék, hiszen a videóban nem hangzik el! Ezért olyan büdös, ezért olyan bulváros ez a történet. Ezért nevet az ember, miközben nézi a derék Delit, ahogy a szobájában ücsörögve olyan jelzőkkel dobálózik Ákos kapcsán, mint feminin, multikulti és kozmopolita.

De ki tudja? Hamarosan talán a hazafiak nemzeti Celebrity deathmatch-et is nézhetnek majd, miközben elégedetten majszolják a pattogatott kukoricát! Mindenkinek jár egy kis szórakozás, nem?"

---------

"Az ATV oldalán jelent meg:

Beszóltak Ákosnak jobbról: légy férfi!

Nyilvános üzenetet küldött a szélsőjobb sztárjaként számon tartott rapper.

Internetes videóban üzent a Jobbik és a szélsőjobb sztárjaként számon tartott FankaDeli nevű rapper az Orbán Viktor barátjaként számon tartott Kovács Ákosnak.

„Kedves Kovács Ákos! Ez a videó neked szól, ez egy nyilvános üzenet”- kezdte a rapper, akinek két jogvédő ismerőse mesélte el, hogy egy kecskeméti kávézóban látták Ákost három hölggyel beszélgetni.

„Azt mondták, hogy nem lehetett nem hallani egy-két kijelentésed. Állítólag - bár én ezt a te szádból soha nem hallottam – te egy nemzeti érzelmű ember vagy mások szerint és talán magad szerint is. Ezzel ellentétben felerősítette bennem a kételyt az, amit szó szerint továbbadtak nekem az én barátaim” - mondta FankaDeli, aki nem akarta az ominózus mondatokat idézni, csak annyit árult el, hogy azok a politikai foglyokhoz és a nemzet szó bizonyos aspektusból való használatához kapcsolódnak.

„Rád bízom, hogy felvállalod-e ami ott elhangzott. Bár soha nem találkoztunk, talán egyikünk sem veszített túl sokat, de akkor ezt tisztázzuk a nyilvánosság előtt. Ne telefonon hívj, ne írj e-mailt, mert ez nem egy személyes jellegű probléma” - figyelmeztette az énekest FankaDeli, aki szerint eljött annak az ideje, hogy tisztázzák, mi az álláspontja Ákosnak a politikai foglyokkal kapcsolatban.

A rapper azért még egy ütést bevitt a végén: „tényleg nem személyeskedni szeretnék, az én véleményem az, hogy a megnyilvánulásaid eléggé feminim (sic!) jellegűek, de biztos vagyok benne, hogy azért vagy annyira férfi, hogy ezt a dolgot dűlőre visszük”.

atv.hu"

---------

Jelenleg itt tartunk. Ahogy apám mondaná. Innen szép nyerni.

2010.02.26. 09:41