Egy olyan témához kell most nyúlnom melyet már több ízben kicsontoztunk, sokaknak mégis újdonság, és egyben "kérdés" is lehet.

Nyilvánvalóan ezért vagyok "kénytelen" megpiszkálni ismét. Illetve nem kényszerít senki, de talán magam, és másokat is megkímélek ezzel sok kellemetlenségtől.

A Magyar földre című dal alatt már sokszor kitárgyaltuk, hogy a gitársáv hogyan és miért egy filmzenéből való, de mivel a sok magyargyűlölő hozzászólás miatt kénytelen voltam letiltani a kommentálási lehetőséget, jogos, hogy néhányan nem tudják a kérdésre a választ. Na igen, rögtön itt is az első bibi, hiszen itt már szépítettem, mivel kérdésről általában nincs szó, csak azonnali vádaskodásról, és sárdobálásról. Mondanám, hogy ahogy az lenni szokott, de hiszem, hogy ha lassan is, de jó irányba haladunk. Most nem kezdek bele abba, hogy a konfliktusok 99%-át el lehetne kerülni ha az ember hajlandó lenne kérdezni... ezt más sokszor kitárgyaltam, és valószínűleg még ki is fogom.
 
A kerettörténet valahol ott kezdődik, hogy egy magának Blogin nevet választó internetes "cikkíró" állítólag nagyot csalódott bennem, mivel nem titkoltan Ákos rajongó (vicces, hogy pont neki van ugye a Ganxsta Zolee féle Való világos ügye kiadott lemezen...), és én ugye milyen csúnyán beszóltam Ákosnak. Az akkori történésekből természetesen sokat tanultam, hiszen nem csak Blogin írt rólam cikket (mely természetesen azt bizonyította számomra, hogy sajnos még az "egyszerűbb" dalaimat sem érti - a cikk IDE kattintva olvasható erősebb idegzetűeknek), hanem még a Szent Korona Rádió is Ákos mellett állt ki, egy olyan ügyben, ahol Budaházyt és Budaházy barátait becsmérelték... erről gondoljon mindenki amit akar. A zenének ugye milyen óriási hatalma van? Hát igen, valóban az van. Még a kuruc.info egyik szerkesztője is levette a hírekből az ezzel kapcsolatos videót, hasonló okokból... úgy került vissza az előzőleges törlés után. Valakire ilyen nagy hatással volna Ákos zenéje a "nemzeti oldalról"? Hát hogyne volna! Megismétlem! Figyeljen az olvasó, és megláthatja a saját életében is, hogy a zene micsoda hatalom saját maga felett! Ákos azóta már "válaszolt" a Heti válasz című újságban, és egy "nesze semmi fogd meg jól" jelleggel, ő (szerintem) velem ellentétben valóban bunkó volt, már ha az bunkóságnak számít a nagy irodalmár Ákos szájából, amit ott volt alkalma tollba mondani. Akit érdekel természetesen a Heti válasz archívumában utána nézhet. Itt még ha fájdalmas tapasztalás is volt, de szerencsére megtanultam, hogy az "igazi igazság" jóformán senkit nem érdekel, csak a külsőségek. No nem baj, az egómat félretolván persze azt mondom, hogy kár volt ez a dolog, és hasonló esetekben már nem fogok beszólni, de a valóság az, hogy aranyat érő tapasztalás volt ez, melyből rengeteget profitáltam magam számára. Na persze én otthon is, és baráti körben is azt vallom amit a dalaimban, de Ákos azóta már nem is rejti véka alá a gondolatait. Aki hallotta és figyelt is az új lemezének szövegeire már értheti mire gondolok, bár a tapasztalataim szerint százból egy ember ha érti... lehet még sokat is mondok (pedig nem egy fankadeli szövegek... na jó ez csak a provokáció!)
 
Blogin cikkére nem válaszoltam, mert annyira alantasnak érzem, és függetlenül attól, hogy számolatlanul tartalmaz valótlanságokat, egyszerűen nem akartam magam átadni ennek a rezgésszámnak. Néhány héttel ezelőtt megkeresett valaki levélben, és interjút kért tőlem a Bombahír számára. Én jeleztem, hogy Blogin és Tomcat személye miatt (legfőképpen a Novák Elődös orvtámadás végett) nem szeretnék interjút adni, mivel emlékeztem rá, hogy ők állnak a Bombahír oldal mögött. Az úriember aki megkeresett teljesen higgadtan kezelte az ügyet, és nem is csinált belőle problémát.
 
A történet itt csap "élesbe", hiszen úgy tűnik, hogy Blogin egóját sikerült ismételten megpiszkálnom, és akár egy heves kamasz, megint nem bírt magával, így megint csak magamról olvashatok cikket, az ő tollából. Erre a cikkre most válaszolok, illetve néhány gondolattal próbálom segíteni elsősorban Blogin, másodsorban az olvasó életét, hiszen számomra egyértelmű, hogy ilyen szellemi nyomorban csak merő fájdalommal telhetnek Blogin hétköznapjai, amin valóban segíteni szeretnék. Remélem félre tudja tolni az egóját, és rám figyelni, mert érte szólnak most a következő sorok!
 
A menet egyszerű! Idézem a cikket több részben, és köztük válaszolok. A teljes cikk egyben IDE kattinva olvasható. Az esetleges szarkazmusom nézze el nekem az olvasó, de nyilván nem válaszolhatok irodalmi rébuszokban egy ilyen jellegű cikkre, egy "ilyen" embernek.
 
"Előítéletek (Blogin)

A pártatlanság eszméje megkívánja, hogy fölvegyük a kapcsolatot azzal, akiről írni akarunk. De mit tegyünk, ha ő nem akar velünk beszélni?"
 
Blogin nem mismásol, rögtön belevág a közepébe, és elárulja, hogy "írni akartak" rólam... interjúról szó sincsen, amire ugye az említett úriember felkért. Innentől mondhatná akárki, hogy teljesen hiteltelen az egész cikk, de ne ragadjunk le ilyen hétköznapi dogmáknál, hogy hitel... hiszen nem ez a cél.
 
"Van a fejemben egy álomkép arról, hogy sokféle ember, különböző lelki alkatok és nézőpontok egy szerkesztőségben írnak mindenféléről, az eredmény pedig a pártatlan sajtó. Ez egy tökéletesség képe, tudom, hogy elérhetetlen, de törekszünk az optimizmusra, tanulunk a hibáinkból."
 
Részemről ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy a sajtónak mint olyannak konkrétan nincs értelme, csak megkeseríti az emberiség életét, minden szempontból. Az "újságíró" (ember) az egyik legkártékonyabb "állatfajta" a világon. Ezt természetesen nem bántásból írom, hiszen a legtöbb újságíró öntudatlanul teszi amit tesz, az pedig kizárólag saját maga ellen elkövetett bűn. A hibákból pedig remélem, hogy tényleg tanulnak, legalábbis Blogin. Most majd kiderül.
 
"Gyakornokainknak mindig elmondom, hogy akkor is kérdezzük meg a másik felet, ha előre tudjuk, mit fog mondani. Ez nemcsak tisztességbeli kérdés, hanem szakmai célszerűség is: hitelességet biztosít és meg is óv az esetleges perektől."
 
Nem is tudtam, hogy az utóbbi időben ennyire "felcsövelt" ez a Bombahíres dolog. Amíg a legtöbb helyen a pangás jellemez mindent, és záródnak a kapuk, addig itt "gyakornokok" vannak, akiknek Blogin eligazítást tart. Vizuális típus vagyok, de ezt nehezen tudom magam elé képzelni, minden esetre szívesen venne szerintem minden Bombahír olvasó egy fényképet egy ilyen "oktatásról", ahol Havas Henrik szerepében Blogin látható.
 
"Előfordult, hogy ezt elmulasztotta szerzőnk, fenyegetnek is miatta."
 
Ez valami Chuck Norrisos fordulat. Más helyeken milliós perek és kártérítések zajlanak, Blogin meg azzal jön, hogy fenyegették? Ajajjajjj, ahogy nagyanyám mondta volna.
 
"Nem hiszem, hogy hiteles, mikor egy újság arról beszél, hogy teljességgel pártatlan, mert szerzői is azok. Nem azok: egy jó újságíró tájékozott, intelligens ember, biztosan van véleménye. Ezzel semmi gond sincs, ha tudja kezelni. A szerkesztőnek egyik feladata, hogy ismerje beosztottait, és ne küldje összeférhetetlenségbe őket: ne kérj olyan cikket valakitől, ami sértené őt, ha megírná."
 
Szerintem a világon nincs ilyen újság, amely magáról azt állítaná, hogy mint újság pártatlan, vagy a szerzői azok. Blogin nem tudom hol hallott ilyet. Ha tudnám, hogy szív mondanám, hogy ez valami marijuána füstből feltörő árnykép lehet, de nem hiszem, hogy erről van szó. Ez az a bizonyos "képzelt ellenség" lesz inkább, de akkor már az Xbox36O-at inkább ajánlom! Intelligens és tájékozott újságírót én magam a 12 év alatt még nem láttam, de ez nem zárja ki, hogy nem létezik. Az összeset szerintem alapműnek számító könyvekről, filmekről, előadókról, dalokról én világosítottam fel. De megismétlem, egyszer lehet, hogy találkozok egy tájékozott újságíróval is. Véleménye pedig a legelhanyagoltabb régió utolsó cigánygyerekének is van, ami hasonló módon emocionálisan alakul ki, akár egy újságírónál. Lószart nem ér önmagában magyarul. Az összeférhetetlenség nem tudom hogyan létezhet fogalomként az újságírásban. Aki számára van olyan cikk-téma amely sértené őt, az miért nevezi magát újságírónak? Egy újságíró nem a valóságot hivatott bemutatni? Persze nem, csak a mesében, de ilyen magas labdákat nem értem miért ad magának Blogin. Nem tudom, hogy mennyire veszik őt komolyan más internetes lapok, de ezzel azt gondolom csak maga alatt vágja a fát. Ha pedig beosztottai vannak, akkor itt egy komoly cégről, fizetésről meg minden hivatalos ügyletről van szó, vagy nem magáról beszélt? Kicsit kusza itt ez nekem.
 
"Már hónapokkal ezelőtt küldött valaki két YouTube-videót, melyen két zeneszám található. Az egyik a FankaDeli néven zenélő Kőházy Ferenc Magyar földre című száma, melyet közel másfél millióan hallgattak meg ezen a linken:"
 
A helyzet az, hogy az illető csak 2 évvel maradt le, hiszen anno pont Tomcat rakta ki a Magyar földre című dalom a Bombagyár blogra, ahol már a kommentárokban is ott volt, hogy a gitársáv egy filmzenéből való, sőt én magam is leírtam ezt már akkor. Be kell vallanom, hogy ezen tényleg nevettünk egy kicsit a feleségemmel, hiszen ennyire öngólt senki nem rúghat magának, hogy az amit anno a saját blogján publikál, később meglepetésként éri... de Bloginnak mégis sikerült. Persze értem én! Nem volt ideje, és biztos elkerülte a figyelmét amúgy is ez az óriási, és botrányos plágium (lopás)!
 
"Érdemes belehallgatni, legalább az első akkordokba."
 
Tehát magát a számot nem érdemes meghallgatni? Ugyan kedves Blogin! Megismétlem, hogy anno ti publikáltátok először, majd tőletek vette át a többi "nemzeti weboldal"... Így szemen köpni a saját munkásságotok azért elég kemény. Vagy már nem tetszik a szövege? Egy szerkesztő újságírót akinek beosztottjai vannak ennyire elvinnének az érzelmei? Persze számomra ez abszolút nem meglepetés, hiszen egyik ember olyan mint a másik ilyen szempontból, de te remélem látod magad a tükörben!
 
"A másik a Galaxis útikalauz stopposoknak című film egyik zenéje, a Journey of the Sorcerer. Joby Talbot zenéjét csak 100 000-en hallgatták meg ezen a YouTube-videón keresztül. Az érdekesség vele az, hogy tökéletesen ugyanúgy kezdődik, mint a fenti FankaDeli-szám."
 
Ez ám a felfedezés! 2 év késéssel... illetve interjúra invitálással, ahelyett, hogy megkérdeztétek volna, hogy erről mi a véleményem, és akkor nem kéne égned mint a "rejsztág", hogy belekotyogsz valami olyan dologba, amiről neked "kábé" annyi fogalmad van, mint nekem az űrhajó építésről. Ez mire jó? Ez volna az újságírás? Igen, amúgy napjainkban sajnos ez az.
 
"Hetekig ültünk a dolgon, mert ez nem éppen hírértékű: egy nagyobbacskára nőtt szubkultúra zenészéről van szó, de ez a téma túl bulvárosnak tűnt oldalunkon. Végül egy új kollégánk tesztelésére kiadtam a témát: rittyentsen belőle Kőházy-interjút, úgyis régen hallottunk a zenészről, akit még a sajátjai (a Magyar Sziget nézőközönsége) is árulózás közepette lökdösött le a színpadról."
 
Na itt aztán már van minden mint a jó boltban. Először is! Hetekig ültetek ezen a dolgon, amit még egy 15 éves hallgatóm is el tudott volna nektek magyarázni, hogy a "reppszcénában" (meg amúgy mindenhol) hogyan működik a bootleg szabály, amelynek úgymond még hivatalos oldala is van, hiszen a youtube is törölte volna a videóm, ha bármilyen szabályt áthágtam volna (hiszen pont ti írtátok meg annak idején, hogy a Napok felett, idők alatt című dalom másfél óra után lekerült a "fuck" szó miatt)! De aki még a bootleg fogalmát sem ismeri, az miért ír a témakörről cikket? Mert megteheti, valószínűleg azért. Sajnos erről szól az újságírás. Cigánytelepen sosem járt emberek írnak a cigányságról, és "igazi" magyar emberekkel soha nem beszélgető emberek írnak a "nácikról", és persze még sorolhatnám. A világ a feje tetején áll. Blogin meg ír a FankaDeliről... De, hogy hetekig ültetek ezen a dolgon, hát ez tényleg vicces volt. A második ami ettől már sokkal fájdalmasabb, hogy állítólag vannak nagyobbacska, meg kisebbecske zenészek. Talán az olvasók nagy része már érti, hogy miről beszélek, amikor sötétségről, vagy szellemi nyomorról szólok, hiszen aki számára ilyen dogmatikus az élet a fizikai síkon, valamint az anyagi "javak" határozzák meg a dolgok nagyságát, az miért ír cikkeket? Annak nem a bányából kéne a szenet felhoznia, vagy az állatokat etetni? Bár az állatokhoz komoly lelki felkészültség kell, mert megérzik a hülyéket. De most őszintén! Miért szellemi vakságban élők írják a cikkeket, és pakolják nektek előre a dobozokat, hogy ki nagyobbacska, ki kisebbecske!? És miért nem szóltok ezért ti (mármint az olvasók többsége) egy büdös szót se? Talán azért mert maga az olvasó is így éli az életét? Hogy az szar, az meg fasza? Ki tudja. Ezt mindenkinek magának kell tudnia. Minden esetre a valóság az, hogy se szubkultúráról, se zenészről, se kisebbecskéről, se nagyobbacskáról nincs szó egy olyan ember számára, aki valóban lát valamit a világból. Egy emberről van szó, aki ír dalokat, és ennyi. A többit csak Blogin és a hozzá hasonlók költik hozzá, feszültséget generálva, melytől olvasottságot remélnek. No persze ezt a cikket most az én cikkem miatt olvassák el sokan, de ahogy említettem a célom itt az, hogy Blogin hátha tud soraimból profitálni némi lelki táplálékot. Ez ugye az a "ronda de finom" szindróma, már ha érti valaki, hogy mire gondolok a cikkemmel kapcsolatban. Ami viszont még ettől is sokkal fájdalmasabb, hogy Blogin tanúbizonyságot tesz a legmélyebb szellemi sötétségről melyet magyar ember tehet. Nem kisebb dolgot ír, mint, hogy engem a "sajátjaim" "árulózás közepette lelökdöstek" a Magyar Szigeten a színpadról. A kérdés a szokásos, amelyet már 12 éve teszek fel, de még soha egyetlen alkalommal sem kaptam rá őszinte választ! Mi vezérelhet egy embert arra, hogy ilyet leírjon, amikor ott volt (van) a cikk a fankadeli.hu oldalon, valamint a kuruc.info oldalon is. Lusta volt talán elolvasni? Nem kérdezett utána? Nem nézett utána? Valóban nem tud róla, hogy 2O félrevezetett (legrosszabb esetben 3O) részeg csinálta a fesztivált, miközben legkevesebb 15OO ember jól érezte magát... nem tud róla, hogy senki nem lökdösött le a színpadról, hanem az Oi-Kor énekese hátulról megdobott egy korsó sörrel?... Miért gondolja ez az ember, hogy ez a 2O-3O ember a "sajátom"? Csak nem félre akarja vezetni az olvasót, és teljesen eltorzítani a valóságot? Vagy igen? És vajon miért? Csak nem azért mert egy "köcsög"? Azért kérdezem, mert ha én ilyet tennék, akkor én a tükörben egy köcsögöt látnék, az biztos. Ha már itt tartunk, talán az is egy helyén való költői kérdés, hogy hogyan vannak ezek a "sajátjai", meg "nem sajátjai" dolgok!? Blogin neked nem sajátjaid a magyar emberek? Vagy ennyire meg kéne osszuk egymást? Én nem haragszom azokra az emberekre, mert félrevezették őket. Ha tehetek valamit értük, hát meg is fogom tenni, de számodra egy ilyen apró népből is sajátjaid vannak és nem sajátjaid? Ehhez képest még a Mein Kampf is egy vasárnap délutáni limonádé. Sosem szerettem azt a kifejezést, hogy "felforgatók", de Blogin a felforgatás mintapéldánya lehetne így ebben a formában. A valósággal még csak beszélő viszonyban sem lévő torzítás kijelentő módban. De legalább a kollégától (aki előbb még gyakornok volt) kérdezte volna meg, hogy a Magyar Szigetes ügy hogyan volt, akkor tényleg nem kellene, hogy most e sorokat olvasva ennyire fájjon Bloginnak, hogy ennyire buta. A fájdalom persze elillan, és őszintén remélem, hogy tanul a dologból.
 
"A Jobbik-közeli rapper biztosan tudna érdekeseket mondani, ez pedig jó apropó. Ne feledjem: olyan kollégát állítottam rá, aki nagyon tiszteli Fankát, és a radikális kultúrát is kedveli. Így láttam ezt helyesnek."
 
Jobbik-közeli... na igen. Erre már nehéz szavakat találni. Akkor Jazy Amerikában meg Obama közeli mert fellépett Obama kampányban? Az amerikaiak többsége tényleg hülye mint a segg, de szerintem még ők sem írnának ilyet le. Ez az a "tipikus magyar" patkánykodás, amiről már olyan sokat szóltam az évek során. Legyártjuk a dobozokat, és még ha a kelleténél kisebb is a méret, akkor is próbáljuk belepasszírozni az illetőt. Blogin az átkosban valószínűleg a húsdaráló kezelője lett volna, szinte látom magam előtt ahogy nyomja a gombot, de remélem ebben az életében más utakat jár (a jövőben). Itt megint említi az interjú felkérést vagy mit, amiben szó nem volt arról, hogy lopással próbálnak vádolni, illetve ezt sugallják. Ez ám a gerincesség, "dehát" na. Nem hinném, hogy az olvasó csodálkozik ezen, hiszen a képlet annyira éles és tiszta. Ha sapka van rajtam az a baj, ha nincs akkor az, vagyis az eredmény: ez van ha nem tetszik a pofám. Már meg sem merem jegyezni, hogy Blogin mint állítólag intelligens, és tájékozott újságíró ilyen fogalmakat használ, hogy "radikális kultúra" és a többi... ezek már tényleg csak a "habok" a tortán.
 
"A helyzet azonban az, hogy a szerkesztő és a magánember nem mindenki számára elkülöníthető."
 
Azt hiszem, hogy ennek most Blogin ékes tanúbizonyságát tette.
 
"Kőházy válaszlevelében azt mondta újságírónknak, hogy ő a Bombahírnek nem nyilatkozik, egyrészt a Novák-pofonos videó miatt (azért, mert kiküldtünk egy operatőrt, miután tudtuk, hogy balhé lesz, de azt nem mi kértük, nem rendeztük meg), másrészt miattam, „én tudom, hogy miért”."
 
Figyeljétek csak! Már nem gyakornok, nem beosztott, nem kolléga, hanem újságíró (persze tudom... mindegyik egyszerre, hiszen ez csak a választékosság)! Csodálatos... Ezt a Novákos dolgot nem is értem, hogy hogyan "merte" leírni Blogin, hiszen valóban csak egy teljesen degenerált nem látja a videón, hogy mi a helyzet. Persze itt nem Blogin bátorságáról van szó, hanem el tudom képzelni, hogy Blogin el is hiszi amit ír. Fix kameraállásból besétál Novák a képbe, őt veszi a kamera, majd beugrik Tomcat egy öklössel, és a kamera végig veszi. Hihető, hogy nem volt előre megrendezve a dolog. Illetve azt írja, hogy tudták előre, hogy balhé lesz... még szép, hiszen ők csinálták meg. De a többi az tényleg ovis színvonal, már bocsánat. Ha ez az újságírás akkor ideje az újságírást beszüntetni. Na persze akkor kitörne a világbéke, az nem jó! Persze ez viccesen hangzik, de biztatom az olvasót, hogy nézzen a sorok mögé! A "valódi" újságírás nem sokkal magasztosabb Blogin ügyködésénél! Ez ami fontos!
 
"A helyzet az, hogy nem tudom. Nekem van véleményem róla, de nem különösebben negatív, mindössze csalódott."
 
Nyilván ezért írt Blogin két a lejáratásomra hivatott cikket rólam, mert kicsit csalódott. Jaj szegénykém! Mi lehet akkor ha nagyot csalódik valakiben... 
 
"Egyébként meg mitsem számít, mert ez magánvélemény, amely baráti társaságban jöhetne elő, ha valaki is szóba kerülne e rapper, de úgysem fog. Szerintem ugyanis nem ok az utálkozásra a nézeteltérés. Akkor sem, ha tartós."
 
A kérdés számomra az, hogy Blogin tényleg ennyire hülyének nézi e a saját olvasóit, hogy azok nem látják mire megy ki a játék!? Tényleg azt hiszi, hogy valaki megeszi ezt a szar dumát, és nem látja egyértelműen, hogy itt nem "úriemberségről" van szó, hanem pont az ellenkezőjéről, amikor igazi alantas módon hátulról mellbe próbáljuk szúrni az embert... Na igen. Ha tudná Blogin, hogy mit jelent az utálkozás, akkor valószínűleg majdnem az összes cikkét saját kezűleg kéne kitörölnie az internetről. 
 
"Én csak próbálok itt összefogni egy hozzávetőleg húszfős stábot, és elég messzire sodródtam mindenféle politikai részvétel, sőt véleménynyilvánítás lehetőségétől is."
 
Jaj de nehéz lehet Bloginnak! Mondjuk aki ilyen komoly pozícióban van természetesen hibázhat is. Biztosan nagy a nyomás! Osztályvezetők sem felelnek 2O emberért sokszor, úgyhogy nyugtázhatjuk, hogy Bloginnak még ha nehéz is, de legalább bejött az élet! A politikai ügyektől biztosan messzire sodródtál, hiszen hozzád köthető weboldalakon még csak meg sem jelenik az a szemét politika. Ez is hihető. A véleményedet pedig valóban sosem írod le. Rólam is csak negyed éven belül két cikket írtál. Ezt is elhiszem, lásd, hogy nem vagyok bizalmatlan!
 
"Sem időm, sem kedvem efféle játszadozáshoz."
 
Ez egyértelmű! Amikor írtad ezt a sort a billentyűzettel, nem égett az arcod amúgy? A kérdés természetesen költői...
 
"Sejtem amúgy, mi fáj a rappernek: néhány hónapja írtam egy glosszát, miután ő alpári stílusban videoüzent Ákosnak. Sajnálom, ha megbántottam, de a közszereplés ilyen játék: ha megbántasz másokat, te is kapsz pofont."
 
Jaj drága jó Istenem! Tényleg ennyire nem látod meg a rést a sötétség burkán Blogin? Reppernek nevezel? Mit szeretnél, hogy én meg hívjalak innentől újságírónak, vagy mi? Nehéz leírni, hogy "sejtem amúgy mi fáj Ferinek"? Ha tényleg ilyen "magasságokban" jársz, akkor őszintén kérdezem, hogy miért írsz cikkeket? Nem néhány könyvet kéne előbb kiolvasnod, hogy végre megértsd, hogy emberek élnek ezen a földön, nem repperek, meg újságírók!? Valótlanságot állítani (persze ez már a sokadik) megint csak nem szép dolog, hiszen a "kollégádnak" megírtam, hogy tudod te, hogy miért. Más közös dolgunk pedig nem volt, így hát ilyet leírni, hogy "sejted" azt gondolom kimeríti azt a fogalmat amikor valaki "önmaga paródiája". Ez olyan mintha Simon Perez azt mondaná, hogy sejti, hogy a magyaroknak mi lehet a bajuk vele. A közszereplésről amit ír Blogin az már tényleg a végső csapások egyike. Amikor az eget elönti a feketeség. Ha megbántasz másokat miért kéne pofont kapnod? És amúgy meg kit bántottam meg? Egyáltalán meg lehet bántani valakit? Ha valaki még annyit sem tud a lélekről, hogy csak megbántódni lehet, megbántani nem, akkor miért ír cikkeket magyar nyelven? Miért hozunk ilyen formán is szégyent őseinkre? És ha kicsit tovább mehetek! Miért nem tudunk hálásak lenni annak aki "megbánt", hogy ha kicsit felnyitja a szemünket? Talán azért mert köcsög módjára éljük az életünket? Talán azért. De ez a definíció miszerint "ha megbántasz másokat, te is kapsz pofont", ez tényleg annyira alantas, hogy még azt sem tudom rá mondani, hogy ovis. Ez valahol teljesen a homályzónában van.
 
"Ezt én hamar megtanultam. Ezért gyűlöletet őrizgetni minden, csak nem keresztényi, nem jobboldali. Pont úgy nem, ahogyan a rappelés sem igazán."
 
A jelek szerint te pedig jó ideje őrizgeted a gyűlöletet, sőt azon sem csodálkoznék ha lenne még cikk rólam jövőben, mert egyszerűen annyira fáj neked az igazság Blogin, hogy képtelen vagy tükörbe nézni, és a személyem elengedni, pedig hidd el, teljesen mindegy kitől kapod meg... hálásnak kéne lenni, hogy megkapod, de te helyette toporzékolsz mint egy kisgyermek a játékboltban, de mivel nagy cula vagy már, pofont nem ad senki... Amúgy sem reppernek, sem jobboldalinak, sem kereszténynek nem tartom magam ne aggódj... sőt ez akár egy jó szaftos cikk téma is lenne nem!? De neked barátilag ajánlom, hogy dobd el ezeket a dogmákat, és ne szellemi papírdobozokban éld meg a lelki nyomort!
 
"Szóval hát Fankának a Bombahír személyes okokból büdös. A Kurucinfo alpáriságával persze közösséget vállal, szívesen szerepel ott, politikai szerepvállalása is van jobbikos színekben, de nyilatkozni nem kíván. Ebben az esetben tehát nekem kell megvédenem annyiban, hogy a rapzenében gyakoriak a feldolgozások, bizonyosan a fönti is csak ennek eredménye."
 
Nem is érdemes számolni hányadik valótlan kijelentés. Először is tisztázni kéne, hogy mi a "személyes ok" és mi nem, mivel a világon csak személyes okok léteznek, semmilyen más nem. Így hát nem tudom mit akart ezzel Blogin, de annyi biztos, hogy ezek mögött egy újabb "hátbatámadós" valótlanságot próbált betuszkolni az olvasó agyába. Ugyanis a kuruc.info alpáriságával nem vállalok közösséget, ahogyan ezt sok cikkemben le is írtam. Persze nem bántja az egómat, hogy Blogin nem olvasta a cikkeim, de igazán megkérdezhetett volna valakit, mielőtt ilyen marhaságot leír. Nem nekem, hanem inkább magának tett volna jót. Politikai szerepvállalásom nem tudom mióta van, ez már tényleg a tömör gyönyör. Nem is várom, hogy választ kapjak rá, hiszen szerintem Bloginon kívül mindenki tudja, hogy nincs politikai szerepvállalásom. A fenti dal nem feldolgozás, mivel egy filmzenén nincs mit feldolgozni, hanem az interneten egy zeneileg bootleg (szövegileg önálló szerzemény), a lemezen viszont teljesen önálló dal, ha ez nem tűnt volna fel. Eleve maga a dal, mint Magyar földre, hogyan lehetne feldolgozás, mikor egy instrumentállal szemben, szól valamiről? Ez tényleg az a kategória mintha egy keramikus fórumon én elkezdeném osztani az észt a korongozásról... Kicsit még nekem is fájdalmas.
 
"Valamit azért jól csinálunk, ha már minden oldalról kijelentette valaki, hogy nem szível bennünket: úgy tűnik, nem tartjuk senkinek a zászlót."
 
Hát ha büszke vagy erre, akkor legyél. Ebből látszik, hogy nem segíteni akarsz az embereknek, hanem csak az egódat duzzasztani, hogy milyen fasza törvényen kívüli gyerek vagy!
 
"Mindezt ő is elmondhatta volna. Megtetszett neki, elvette. Így megy ez, miért nagy ügy?"
 
Szerinted ez valóban elvétel? Vagyis loptam? És mégis hogyan? Itt jön a csattanó, hiszen ezen nevettünk legjobban a feleségemmel, miszerint ennyire nem lehetséges mellélőni, de mégis... Kedves Blogin! A Magyar földre albumot sajnálom, hogy nem volt alkalmad meghallgatni (Ákos lemezével ellentétben, ahol vállalja kamaszok és anyukák kielégítését is ha jól hallottam), de ha ne adj Isten beszereznél egyet, akkor meg tudod hallgatni rajta, hogy nem az a verzió került fel rá amely az interenten hallható, ugyanis valóban nem szerettem volna pénzt kérni olyan dologért, ami nem a mi "termékünk". Szabó Balázs az egykori Suhancosból gitározott fel egy hasonló akkordmenetet. Tudom, hogy ezeket a sorokat olvasva valószínűleg égő fájdalom bántja az arcod, de remélem két dolgot megtanulsz ebből! Az egyik, hogy ha tényleg újságíró akarsz lenni, akkor máskor nézz utána annak amiről írsz! A másik az, hogy az érzelmeket tedd félre, mert ha azokból táplálkozol, akkor még a képzelt objektivizmust sem tudod megközelíteni néhány fényévnél jobban!
 
"Arról viszont én már nyilatkozhatom helyette, hogy amúgy jók-e saját fankadelis cipőmárkájának eladási mutatói, csalódott-e a Jobbik parlamenti szereplésében vagy mikor ad ki új albumot. Ő nem nyilatkozik. Megírja majd inkább a Kurucinfóra."
 
FankaDelis cipőmárka nincsen, maga a márka BK, ehhez csak egy youtube videót kellett volna megnézned, de ez már nem tesz semmit. Csalódni nem szoktam semmiben, hiszen csak az csalódik akit az egója irányít. Én képes vagyok elfogadni a dolgokat, és a miértek érdekelnek, nem a mertek. A kuruc.infóra mit írtam meg valaha is? Egyet mutass Blogin! Ha átvesz valamit a kuruc.info az az ő dolguk. Ha most Posta Imre nyomdokain lépkednék, akkor valószínűleg azt szűrném le, hogy neked az volt kiadva, hogy mosd minél jobban össze a nevem a kuruc.infóval, egy látszólag plágiummal foglalkozó cikk keretein belül, sőt tűnjön úgy mintha konkrétan szerkesztője is lennék az oldalnak... De hát Blogin! Melyik titkosszolgálat alkalmazna téged? Lássuk be, valószínűleg egyik sem. Blogin nyilván érdekes volt ez a cikk számodra, és ne tévesszen meg, hogy nem végig egyes szám második személyben beszéltem hozzád... Egy a lényeg! Ahogy reppelem "máshogy is lehet"! Amikor azt mondom, hogy köcsög vagy, akkor ne gondold, hogy ítélkezem feletted. Minden egyes pillanat hordozza magában a változás lehetőségét, és mire kimondtam, már lehet, hogy meg is változtál. Igen ebben a "mostani" formában köcsög vagy, de ki tudja! Lehet, hogy már a cikk megírása óta is sokat változtál jó irányba, amiben én szintúgy segíteni szeretnélek, hiszen tükör nélkül nem megy. A másik pedig a legjobb tükör... Nagyon fájdalmas tükörbe nézni, de ha valóban változni akarunk nem kerülhetjük el. Igen ez nem az a fajta "köcsög" szóhasználat, amelyet a kocsmában hallhatunk, vagy "baráti" társaságban. Amikor pont van mögötte, és kész. Benn a dobozban az illető, ahonnan nem menekül. Nálam nem vagy dobozban, de valójában nem is nekem kell, hogy bizonyíts, hogy nem vagy köcsög. Ez nyilván ráaacute;d tartozik, neked kell magadból kigyomlálni ezeket a dolgokat, hiszen magadért teszed, nem értem! Én maximum csak segíthetek. Az én "köcsögöm" után nincs pont, csak vessző... sosem tudhatjuk mit hoz a következő perc! Blogin! Ideje változni!