Ha ezeket az írásokat elolvasod, akkor van esélyed arra, hogy ne hozd meg életed egyik legrosszabb döntését! Azt, hogy nem foglalkozol a politikával és a népeddel!

Csabi187 írta a Salátamagazin fórumán:

"Az a baj, hogy aki ezt szajkózza, hogy Feri miért nem olyan dalokat ír mint régen jópár dolgot hagy figyelmen kívül, de ami számomra leginkább meghökkentő, hogy az ország helyzetét... Mintha nem ebben az országban élnének, vagy én nem is tudom...
Vannak Feri munkásságának korábbi szakaszaiból is példák arra, hogy érzékeny volt ezekre az aspektusokra, de szerintem ez teljesen logikus és ésszerű, hogy a közelmúlt eseményei, csapásai felszínre hoznak minden emberből (illetve ezek szerint nem mindből..) olyan belső mechanizmusokat, gondolatokat és érzéseket, amik korábban még nem törhettek föl.

Bár ez nyílván csak nekem ennyire magától értetődő, aki követi azt, hogy mi is történik "kis" országunkkal, aki viszont nem, mert nem érdekli (ami talán már önmagában nonszensz, hogy valakit nem érdekel ezáltal a saját sorsa), ők viszont egyrészt tök alaptalanul kritizálnak és vízionálnak bizniszt ebbe az egészbe, másrészt meg ne is reménykedjenek, hogy így megérthetik, "miért nem olyan számokat ír Feri mint régen"...
Sokan kritizálják amiatt a Salátát, hogy a politika milyen nyíltan megjelenik, és őket ez már zavarja.

Nekik kéne megérteni, hogy ezt inkább pozitívumként kéne felfogni, hogy NYÍLTAN jelenik meg a politika, ellentétben az alternatív honlapokkal, ahol ezt is manipulatív, bújtatott módon csinálják. Egyrészt.

Másrészt, sajnos a politika ("polisz", vagyis város, városállam) a város, jelen esetben állam ügyeivel foglalkozó tudományág, vagyis olyan ügyekkel amik mindannyiunkat érintenek. Ha tetszik, ha nem. Azt gondolom, az ha valaki foglalkozik azzal a területtel, ami kihatással van őrá, nem elvetendő, inkább követendő kéne legyen, talán nem itt tartanánk (jelzem: nem azt mondtam ezzel, hogy kötelező lenne Jobbikk-szimpatizánsnak lenni, csak eleve foglalkozni a saját országunkkal, a saját jövőnkkel, gyerekeink jövőjével). Na de mindezek után Pita még ezt így meg is fogalmazza, hogy számára pont ez, ami vállalhatatlan..."


koxbox írta a Salátamagazin fórumán:

"Na ezt annyira vágtam hogy két napig nem lesz netem és akkor szabadul ki otthonról az összes egybites agysebészpalánta. El lett mondva már sokszor, nem kell egyetérteni senkivel de van egy színvonal ami alatt nem fogunk befogadó liberális szociológust játszani. Lassan már ki lehetne következtetni amúgy mi az amire kaptok választ, mi az amire megy a ban és így tovább. Ennyire megéri ez a 15 perc hírnév amíg idehánytok valamit ami úgyis törlésre kerül vagy ennyire élvezitek ha nyilvánosan alázzátok magatokat mások előtt? Na mindegy, inkább nem is akarom tudni. Aki normálisan kérdez és nyilvánít véleményt az maradhat még ha arról is próbál meggyőzni hogy lapos a Föld, vagy Kiszel Tünde egy okos, szép nő. Aki a kocsmában képzeli magát azzal nem fogok már x-edjére óvóbácsit játszani. Az elmúlt napokban elhangzott dolgok már bennem is érlelődnek egy ideje, akkor itt a megfelelő alkalom:

Lassan kezdem én is marslakónak érezni magamat ezen a fórumon, Csabi187 ismét fején találta a szöget számos tekintetben, nem is ragoznám tovább. Amikor megnézek más, atom real hip hop MC weboldalakat számos érdekességet tapasztalok:
-Partyinfo, Zenék, Lemezek, Pólók stb .... na ez mindenhol van, nem is baj, legyen így.
-Hírek, Cikkek ezen kívül havi 2-3, van ahol 3 havonta 1 vagy 2 bejegyzés összesen/1 hónap ... persze tudom, nem érnek rá mert annyi zenét írnak, csak akkor hol vannak a lemezek? Érdemes tényleg megszámolni ki hány év alatt hány számot, albumot ad ki és FŐLEG hogy ezek miről szólnak, mennyire fejlődnek tartalmilag, szövegvilág vagy csak a szívjunk, igyunk, kemények vagyunk, dugjunk 100.ik klónjai. Semmi bajom ezen témákkal, de ha már semmi más mondanivalója nincs valakinek akkor bármelyik utcasarkon elpolemizálhat erről a haverokkal, ezért kár külön klipeket forgatni illetve drága pénzért stúdióba járni. Jajj most tudom nagyon ráléptem sok ember érzékeny pontjára, semmi baj majd idővel ti is kinövitek amikor már a szomszéd, 10 évvel fiatalabb kis srác is kamugangsternek képzeli magát és őt nézve ráismertek régi énetekre, vicces lesz szembenézni az igazsággal. Addig hallgassátok ezt: http://www.youtube.com/watch?v=B7-AqB-01-8&feature=fvw
-Fórumok: Ahol van ott havi 2 bejegyzés, ha itt mindenki Feri seggét nyalja akkor kíváncsi vagyok hogy az ottani hsz-eket miként lehetne aposztrofálni. Amúgy semmi baj ha valaki szereti kedvenc előadóját és ennek hangot is ad a megfelelő fórumokon, néha illene azért túlmutatni ezen ... persze nem kötelező, csak aki idejön rinyálni nézzen már körül egy kicsit

Na és akkor ennyi is volt, ki is fújtak a nagy hip hop mc-k oldalai, úgy tűnik mást nem tartanak fontosnak megosztani a közönséggel. Ezzel sincsen semmi baj, nem kötelező és Feri a tökéletes példa arra mennyire macerás bármilyen önálló értékrendet is felvállalni a mai világban, meg ez amúgy sem hip hop, a végén mit szólna a sok tompított agyú teenager ha hirtelen történelmi, gazdasági vagy politikai eszmefuttatások jelennének meg kedvenc előadóik tollából vagy a rádióműsorok alatt a tőzsdeindexek futnának számcímek helyett a winampon, furcsa egy világ lenne valóban. Okosan észreveszik azért itt páran hogy a zenéken, a szokásos sablon tartalmon kívül itt van más is, jajj de csúnya szó ez a politika pedig ezen múlik hogy Anyukátoknak lesz elég pénze jövőre hogy elmehettek e az AC táborba vagy sem ... Jaaa, na most már ugye hogy kezd érdekelni. Nem akarom tovább fejtegetni ezt a témát, szépen majd leesik mindenkinek magától ugyanis a nagybetűs élet az nem abból áll hogy Böööö Bööö Bööö ... majd amikor vége az otthoni aranyéletnek, nyári táboroknak és mentek dolgozni tízezrekért vagy továbbtanulni százezrekért, lakást és kocsit venni (kocsi minden rajrappernek kell) milliókért és a sok "Áll a faszom"-tól becsúszik egy két gyerek akkor majd lehet szidni a szar szemét politikát, világot és egyidejűleg magatokat is mivel az ég világon semmit sem fogtok megérteni belőle. Ellenben kívülről fújjátok hogy az Mc Béla milyen sapkát hordott az xyz klipben aminek a szövege aaabbxxxiisssaaa rímképlettel íródott. Ez is egy teljesítmény, valahol lehet meg is hívnak egy sörre ezért de 30 felé majd ti is többet vártok el az élettől, legalább is remélem a ti érdeketekben.

A szüleitek a nagyszüleitek életútját próbálták követni, Ti még ezért éltek most relatíve jól egy kis burokban ahol nem kell semmivel foglalkozni ami a kis világotokat megzavarná, majd meglátjuk mire mentek azzal ha 50 Cent és barátait szeretnétek lemásolni a szüleitek helyett. Ez már Amerikában is bejött mindenkinek, főleg a hazai viszonyokat ismerve garantált siker lesz!
Persze meg lehet próbálni, miért is ne hiszen hemzsegnek a gyémántnyakláncos, Bentley-s real hip hop arcok Magyarországon és integetnek a több száz millás villákból,ja bocs hogy Ők nem is rapperek hanem politikusok és üzleti köreik? BKV vezérek és sukorói kaszinótulajdonosok? Akkor mi marad nektek, real rapperekenek ha ezek a szemetek már minden pénzt ellopnak a szüleitektől? Áh már megint ez a hülye politika ... inkább azzal zárom soraim hogy először le kellene tenni csak fele ennyi lemezt, fele számot, fele ennyi rádióműsort, bulit, tábort, feat-et, cikket, gondolatot, értéket és még sorolhatnám mint ez a szemét náci szar diktátor Feri, vagy csak negyed annyit és máris szívesen elvitázhatunk utána a politika, hip hop összefüggéseiről, definíciókról. Én is sok mindenről mondok véleményt de soha nem mennék át egy konkurens oldalra anonim módon embereket mocskolni, ha már nem olvasom el amit ír és csak balhézni akarok akkor átmegyek és megverem a szomszédot vagy valami hasonló. Soha nem fogom másra azt mondani hogy szarul rappel, hiszen magam sem tudok és nem is érdekel, mégis elismerem amit eddig letett az asztalra függetlenül attól hogy szimpatikus e vagy sem. Azt már szóváteszem ha 10 éve ugyanarról rappel és szembeállíthatom, összehasonlíthatom más előadók munkásságával hogy x jobb vagy rosszabb mint y és ebből kialakulhat egy konstruktív vita. Akik azonban itt magyaráztok legalább valamit mellékeljetek már: ház, kocsi, érettségi, diploma, fizetési papír, rap album, kiadód neve, bankszámlakivonat, iwiwes pózerképek 50 centel vagy Lendvai Ildikóval, akár a fa...otokat is lefotózhatjátok de valamit, csak valami apróságot tegyetek már le ha már azt várjátok hogy a Feri repüljön nektek válaszolni mert így inkább valami más fog repülni, pontosabban VALAKI MÁS. Majd a saját oldalatokon a saját fórumotokban Ti döntitek el kinek mikor és hogyan válaszoltok, addig tessék még a rappeléssel (tanulással, olvasással) foglalkozni. Nehogy már ne tudnátok jobban csinálni mint ahogyan ez a buta, náci Feri a paranoid téveszméivel meg a pár hülye seggnyalójával összetákolta az évek során.

Ez már egy másik Ferinek is összejött, miniszterelnökségig vitte a srác, igaz kellett hozzá egy feat az Apró Piroskával. Hogy ki Ő? Inkább ne is akarjátok tudni, a végén még szimpatikus lenne illetve magatokra ismernétek."

2009.09.26. 08:48